Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANICI DS ILIĆU: ZREO SI ZA REKONSTRUKCIJU

Velja se sporečkao sa
opozicijom u parlamentu!

Autor: Ekipa Alo! | 22.07.2013 - 15:45:00h | Komentara: 4

Poslanici Demokratske stranke poručili su danas ministru gradjevine Velimiru Iliću da je “zreo za rekonstrukciju”, a parlamentarci D S S da bi voleli da ga vide na čelu ministarstva prosveta kako bi se borio za veće plate profesora, kao što se, kako kažu, bori za geometre.

Velimir Ilić

Velimir Ilić | Foto: Dimitrije Goll

“Mislim da vašim demagoškim napadima ne možete postići efekat i da je gradjanima potpuno jasno da ste zreli za rekonstrukciju, ali zbog unutar koalicionih sporazuma to se neće desiti”, rekao je poslanik DS Ivan Jovanović ministru gradjevine nezadovoljan što je to ministarstvo na dva ista amandmana poslanika dalo drugačije obrazloženje.

Njegov stranački kolega Aleksandar Senić je, tokom pretresa amandmana na izmene Zakona o premeru i katastru, rekao da su poslanici navikli da ih ministar Ilić “zasipa demagogijom da bi branio svoju nestručnost” nakon čega je zatražio od ministra da objasni zašto je vlada navela da je amandman u suprotnosti sa osnovnim konceptom zakona.

"Kako da vam objasnim ako kažete da nisam stručan. Priznajem, nisam stručan, nisam geometar, nisam ni pravnik, ali vi ste imali mnogo stručnijeg čoveka – ortopeda. Njemu se javite, on će vam odlično objasniti. Vi se borite za struku, svaka vam čast. Sledeći put ako nekada dodjete na vlast, nadjite zubara, posle ortopeda dobar bi bio zubar”, odgovorio je Ilić demokratama.
Poslanik DS Janko Veselinović ocenio je da je u oblasti gradjevine bilo "više reda" dok je ministar bio ortoped.

"Da vas podsetim da ste vi na mesto direktora Luke Novi Sad postavili grudnog hirurga, da vlasnik pečenjare vodi ‘Kolubaru’, da pojedini clanovi gradskog veća nemaju ni osnovnu školu”, uzvratio je Veselinović Iliću.
On je upitao Ilića da li je bilo sednice predsedništva njegove stranke ili Glavnog odbora i da li će nakon rekonstrukcije ostati ministar, kao i da li će mu biti prošireno ministarstvo.

Na to je reagovao poslanik SNS Vladimir Cvijan koji je “prozvao” predsedavajuću Vesnu Kovač da je morala da opomene poslanika DS, jer je on, kako smatra, ne samo “skrenuo sa teme”, već se i sa “nipodaštavanjem odnosio” prema pojedincima.

“Ne vidim zašto vredja hirurge koji se bave srcem i svetski su poznati po tome ili zašto vredja diplomiranog pravnika koji mimo svih drugih poslova drži i ugostiteljski objekat”, rekao je Cvijan.
Od oko 50 uloženih, Vlada Srbije nije prihvatila nijedan amandman poslanika na predložene izmene Zakona.

Medjutim, skupštinski Odbor za prostorno planiranje uložio je amandman kojim se predlaže povećanje plata ne samo geodetima nego i pravnicima u Geodetskom zavodu.

Slično su tražili i demokrate, koje su tvrdili da zakon ima “nedopustivo rešenje kojim se diskriminišu pravnici i informatičari u odnosu na zaposlene geodetske struke”.

Ministar Ilić je objasnio da je predloge poslanika izneo vladi, ali da je Ministarstvo finansija smatralo da bi budžet u tom slučaju izašao iz okvira i to ne bi finansijski moglo da se izdrži.

Poslanica kluba SPO-DHS S Olgica Batić pozvala je Ilića da prenesu ministru finansija Mlađanu Dinkiću da hitno podnese ostavku, “pa će onda valjda biti moguće usvojiti neke amandmane”.

Poslanica DSS Milica Vojić Marković je rekla da je važno da se to povećanje odnosi na sve radnike.

“U ime profesora koje mogu da zastupam, jer sam i ja profesor, mogu samo da kažem da posle rekonstrukcije vlade očekujem da budete ministar prosvete, jer ako se borite za jednu struku, volela bih da se za nas neko bori na taj način”, poručila je Vojić Marković ministru građevine.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 22.07.2013 16:44h

    Nemozes ti nesto trulo rekonstruisati,zar ne???

  • Gordana Vreme: 22.07.2013 17:27h

    Veljo, ministre za cije se bre plate boris.Pet meseci cekam da uknjizim imovi u na svoj ime koje sa nasledila od roditelja i to ne mogu jos da ucinim zbog birokratije u Niskom katastru.Kada odem da pitam dokle se stalo ,oni me pitaju iz koje je to godine.Kada odete na salter da predate dokumentaciju kazu vam da je sve u redu posle 15 dana salju vam dopis sta vam je potrebno jos od dokumentacije.Ponovo odete da odnesete trazenu dokumentaciju i pitate referenta sto vam to nije odmah trazio njegov odgovor je "da on za to nije strucan".I kome to ministre Veljo hocete da povecavate plate,neradnicima.Imala bih jos puno toga da napisem,ali to nista ne vredi jer ministar to nece da procita.

  • Asid Vreme: 22.07.2013 23:31h

    Oni se u to razumeju! Rekonstruisani su zauvek!

  • DSV Vreme: 25.07.2013 16:12h

    Sta sam reko "trulo" niko nece ni da komentarise?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP