Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Veselinović: Đilasovu ostavku traži 45 odbora

Autor: Blic.rs | 15.01.2014 - 18:06:00h | Komentara: 6

Zamenik šefa poslaničkog kluba Demokratske stranke u republičkom parlamentu Janko Veselinović izjavio je danas da je do sada 45 gradskih i opštinskih odbora DS zatražilo smenu aktuelnog predsednika stranke Dragana Đilasa.

Veselinović je rekao da su takvu odluku doneli i veoma značajni beogradski odbori Vračar, Rakovica, Zemun, Savski venac, Palilula, kao i najveći i najznačajniji odbori u Vojvodini - Subotica, Kikinda, Zrenjanin, a istakao je da očekuje da će do kraja dana broj odbora koji zahtevaju smenu Đilasa biti veći od 50.

Janko Veselinović

Janko Veselinović | Foto: Beta

- Ovde se ne radi o bilo kakvim strujama. Ovde se radi o izjašnjavanju članova gradskih i opštinskih odbora DS kako Demokratsku stranku vide u budućnosti - rekao je Veselinović dodajući da bi bilo "bitno da se u subotu na sednici GO stranke, u demokratskoj atmosferi lišenoj bilo kakvih pritisaka, čuje glas tih gradskih i opštinskih odbora".

Veselinović je rekao da stav Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu i stav GO Novi Sad da se "ta važna pitanja" odlažu, pokazuje da ti odbori ne uvažavaju zahteve opštinskih i gradskih odbora iz svojih sredina, pojasnivši da tu pre svega misli na Pokrajinski odbor, a kada se radi o Gradskom odboru Novi Sad, kako je kazao, jasno je da su mesni odbori koji su se izjašnjavali po tom pitanju bili jednoglasni u zahtevu za smenom Đilasa, što bi, po njemu trebalo da bude dobar signal Gradskom odboru.

- Smatram da je ključno da se u ovom momentu čuje glas članova stranke. Smatram da se taj glas u poslednje vreme, ne samo u Novom Sadu, već generalno, nije čuo i bojim se da postoji disproporcija između onog što misle članovi, neko bi rekao obični članovi, a ja mislim da su oni najbitniji, i onoga što neko u ime njih govori - naglasio je Veselinović.

Na pitanje da li će na predstojećoj sednici GO DS, koja će biti održana u subotu 18. januara u Novom Sadu biti postavljeno pitanje smene Đilasa sa mesta predsednika stranke Veselinović je rekao da će ključno pitanje biti da li će članovi GO uvažiti "nezadovoljstvo članstva, odnosno, stavove gradskih i opštinskih odbora".

- Ne bih prejudicirao i ne bi bilo korektno da prejudiciram kako će članovi GO odlučiti, ali je jako bitno da uz uvažavanje stava ovih odbora koji su o tome odlučivali, da ta procedura bude jasna, precizna, transparentna i da, ponavljam, bude lišena bilo kakvih pritisaka - kazao je zamenik šefa polaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Veselinović je kazao i da, prema informacijama koje on ima, opštinski i gradski odbori nisu raspravljali o pitanju ko bi "sutra na neposrednim izborima koje traže" mogao biti kandidat.

- Ovo pitanje poverenja sadašnjem predsedniku DS nikako ne prejudicira ko će se kandidovati za predsednika stranke - rekao je Veselinović dodajući da verovatno postoje simpatije pojedinih odbora prema nekim personalnim rešenjima, ali to, kako je istakao, nije bio predmet izjašnjavanja.

Prema rečima Veselinovića, realno je da je trenutno ukupno aktivno oko 130 gradskih i opštinskih odbora DS, dok su u ostalima povereništva ili nisu aktivni.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 15.01.2014 18:14h

    Sigurno, dok za pola sata opet ne demantuju. Ove vesti su već smešne, iz sata u sat nove, drugačije informacije.

  • mališa Vreme: 15.01.2014 18:21h

    Tačno brate, izjašnjavate se da li će DS sa SNS ili neće, ajde da se ne lažemo.

  • MilanCh Vreme: 15.01.2014 20:03h

    Do subote ocekujem da ce taj broj preci dvesta pedeset. Kako drugacije objasniti svakodnevno izvestavanje i ovoliku bitnost?

  • Mihailo Vreme: 16.01.2014 06:51h

    Za Đilasa, uvek. On je nešto radio i uradio, za razliku od manekena, filozofa i dramaturga...

  • DS22 Vreme: 16.01.2014 15:47h

    ZA DJILASA! A Vi SNS placenici ste pokazali svoje na lokalnim izborima i miruj tamo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP