Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER ĐUKANOVIĆ

Vlada podržava istragu o ubistvu Jovanovića!

Autor: Tanjug | 27.05.2015 - 15:44:00h | Komentara: 0

Vlada Crne Gore podržala je istragu o ubistvu Duška Jovanovića, glavnog urednika lista "Dan", rekao je premijer Milo Đukanović navodeći da je i on dao doprinos istrazi.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: Ognjen Radošević

Sudstvo i Tužilaštvo od prvog dana imali su podršku izvršne vlasti, kazao je Đukanović na premijerskom satu u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na pitanja poslanika, povodom 11. godišnjice ubistva Jovanovića.
"Verujem da je postupak istrage vođen u dobrom smeru. Nažalost, još se nije došlo do epiloga kojim bi se do kraja rasvetlilo ovo krivično delo. I dalje nedostaju dokazi da bi se potvrdile sumnje koje su postojale i kod policije i drugih državnih organa koji su se bavili ovim predmetom", istakao je premijer, prenela je RTCG.
Lidera SNP Srđana Milića zanimalo je da li premijer vidi sebe kao odgovornog u delu rasvetljavanja političke pozadine ubistva glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića.
Odgovarajući na pitanje, Đukanović je kazao da se ne smatra odgovornim što ubistvo urednika "Dana" nije rasvetljeno. Takođe, napomenuo je i da ubistvo Jovanovića nema nikakve veze s državnim organima Crne Gore.
"I političkim i građanskim angažmanom pokušao sam da dam doprinos rasvetljavanju ovog slučaja", dodao je.
"Po mom mišljenju, nalogodavca i organizatora ubistva Duška Jovanovića najlogičnije je tražiti na adresi koja je list, na čijem se čelu nalazio, najbrutalnije zloupotrebljavala protiv Crne Gore i za njegovog života i nakon toga", kazao je Đukanović.
Milić se, reagujući na odgovor premijera, zapitao kome je smetao Jovanović u Crnoj Gori i ko je imao koristi nakon njegovog ubistva.
Prema rečima premijera, ubistva novinara nisu posledica kriminalnih obračuna, već imaju političku pozadinu.
"Politički inspiratori i nalogodavci često ostaju van domašaja pravde. U brojnim prilikama sam saopštio da motiv ovog ubistva treba sagledati u cilju destabilazacije i destrukcije Crne Gore", istakao je Đukanović.
"U jednom trenutku su pomislili da će ih takav postupak dovesti do cilja. Želeli su da predstave Crnu Goru kao zemlju u kojoj se ubijaju novinari. Na sreću to se nije desilo a nažalost jedan život je izgubljen", rekao je on.

Đukanović je ovom prilikom naveo i da je neposredno pre referenduma 2006. godine država imala bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP