Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NISU ČEKALI DECEMBAR

Vlada usvojila Predlog zakona o budžetu za 2014. godinu!

Autor: Tanjug | 01.11.2013 - 22:36:00h | Komentara: 0

Vlada Srbije usvojila je na večerašnjoj sednici Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu i uputila ga Skupštini Srbije na razmatranje.

Vlada Srbije

Vlada Srbije

 
Predlog budžeta za 2014. godinu Vlada je usvojila zajedno sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2014. godinu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Republičkog fonda za osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vlada je usvojila i Fiskalnu strategiju za 2014. godinu sa projekcijama za 2015. i 2016. godinu.

Vlada je usvojila program mera za kreditnu podršku Privrednom društvu "Korporacija fabrika automobila Priboj" AD Priboj u restruktuiranju, navedeno je u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s medjima.
Prema Zakonu o budžetskom sistemu, Vlada Srbije je u obavezi da utvrdi predlog budžeta za narednu godinu najkasnije 1. novembra, a Skupština Srbije da ga izglasa do 15. decembra.

Budzet za 2013. godinu prvi put je u proteklih desetak godina usvojen na vreme, najpre na sednici vlade, a potom u Skupštini, prema Zakonu o budžetskom sistemu.

Budžet za 2011. izglasan je u Skupštini 29. decembra prethodne godine, budžet za 2010. godinu 21. decembra 2009. godine, a budžet za 2009. godinu 29. decembra 2008. godine, bukvalno sat i po pre ponoći i pre završetka jesenjeg zasedanja parlamenta.

I budžet za 2008. godinu usvojen je poslednjih dana decembra, tačnije 26. decembra 2007. godine, dok su budžeti za 2006. i 2005. godinu usvojeni na vreme, budući da su izglasani u novembru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP