Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODGOVOR NA OPTUŽBE PREMIJERA

Vlada Vojvodine: Ne delimo nikakve pare pred izbore!

Autor: Tanjug | 21.05.2015 - 20:16:00h | Komentara: 0

Vlada Vojvodine saopštila je danas da premijer Aleksandar Vučić obmanjuje javnost izjavom da se, pred pokrajinske izbore, dele ogromne pare pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv republičke vlade.

Novi Sad

Novi Sad | Foto: Profimedia

Saopštenje je izdato povodom Vučićeve izjave da, kako se navodi, "pred pokrajinske izbore u Vojvodini neki dele ogromne pare, 700 miliona dinara, pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv republičke Vlade i to baš onima od kojih očekuju najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne 16-godišnje vlasti".
AP Vojvodina preko svojih organa izdvaja sredstva za medije za informisanje o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa, što je njena zakonska obaveza, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću pokrajinske vlade.
Pored toga, dodaje se, pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izdvojiće u tekućoj godini nešto više od 440,7 miliona dinara, od čega je oko 294, 2 miliona dinara namenjeno za subvenciju medijima, kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.
Pored toga, izdvojiće se 72 miliona dinara za potrebe Javne medijske ustanove RTV Vojvodine, čime se pomaže pokrajinskom medijskom servisu da prevazidje teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate, dodaje se u saopštenju.
Ostala sredstva izdvajaju se za projektno finansiranje medija, koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima, saopštio je Biro za odnose s javnošću.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP