Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVINA U KABINETU

Vladimir Božović savetnik Vučića!

Autor: Danas | 23.05.2015 - 00:17:00h | Komentara: 5

Vladimir Božović postao je savetnik premijera Srbije za regionalnu saradnju i vere.

Vladimir Božović

Vladimir Božović | Foto: Goran Srdanov

Kako saznaje "Danas" nezvanično Božović za ovu savetničku poziciju ima podršku određenih crkvenih krugova.
Tvrdi se da je reč pre svega o podršci mitropolita Amfilohija. Takođe, Božoviću u prilog ide i to što je poreklom iz Nikšića u Crnoj Gori.
Božović je široj javnosti postao poznat kao zastupnik Srpskog pokreta obnove nakon atentata na Ibarskoj magistrali početkom dvehiljaditih. U vreme vlade Vojislava Koštunice bio je generalni inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sa te pozicije pokrenuo je reviziju istrage slučaja samoubistva sudije Nebojše Simeunović u vreme petooktobarskog prevrata.
U vreme vlade Ivice Dačića bio je državni sekretar u MUP, da bi nakon što je formirana Vučićeva vlada postao savetnik u ovom MUP. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u čije ime je najviše istupao na temu borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i međunarodne policijske saradnje.
Učesnik je brojnih međunarodnih skupova, a posebno su mediji naglašavali njegova gotovo redovna pojavljivanja na spisku zvanica Molitvenog doručka koji svake godine priređuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.
U leto 2014. nakon smene policijskog vrha, pojedini internet-portali preneli su da će Vladimira Božovića predsednik Srbije Tomislav Nikolić postaviti na čelo Biroa za koordinaciju službama bezbednosti. U Nikolićevom kabinetu medijima tada nisu ni potvrdili ni demantovali ovu informaciju, a premijer Vučić ostao je i dalje na čelu Biroa.
Premijer Vučić, sem stranih političara o kojima su mediji puno pisali, nije angažovao savetnike sa domaće scene. Koliko je poznato, njegov spoljnopolitički savetnik bio je Đerđ Matković, koji je postao ambasador Srbije u SAD, a savetnik za borbu protiv korupcije bio je Dragan Đoković, navodi "Danas".
Poslednji komentari
  • Velja Vreme: 23.05.2015 00:59h

    Doticni je promenio gomilu stranaka pocev od :spo,dss... Srbijo.....

  • da li je moguće Vreme: 23.05.2015 09:17h

    da li je moguće da ovog opet uzdižu. da li bre u državi ima nekog pametnijeg od ovog lika.

  • Petar Vreme: 23.05.2015 09:34h

    1.Pemijer stvarno okuplja svakakav otpad oko sebe. Cime li ga je dana toliko zaduzila da mora ovakvog da udomi. 2.Pa ova crkva je stvarno postala gej promoter.

  • milan ns Vreme: 23.05.2015 10:15h

    vucic je skroz izgubio kompas. jedan od najkorumpiranijih ljudi ponovo u strukturama vlasti. svaka cast! sns galopom ide u propast.

  • Lune Vreme: 23.05.2015 22:49h

    Doticni je, clan krunskog saveta,nepostojece monarhije, para drzave, i kao takav se "po potrebi sluzbe", postavlja na razlicite pozicije ! Naravno, Vucic "republjikanac kao i Nikolic" to dobro zna i saradjuje !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP