Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPETO U BRISELU

Vladisavljević: Priština pokušala da preuzme Gazivode!

Autor: Tanjug | 23.06.2015 - 17:27:00h | Komentara: 0

Priština je u pregovorima u Briselu pokušala da jednim potezom preuzme od Srba kompletan elektrodistributivni sistema na severu Kosova i Metohije, uključujući Gazivode i trafo stanicu Valač, izjavio je danas direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovarackom procesu s Prštinom Dragan Vladisavljević.


 - U pregovorima oko energetike, prištinska strana je pokušala da izađe izvan tehničkog dela razgovora o energetici i da pređe na pitanje imovine i da jednim potezom pritanje Gazivoda i trafo stanice Valač i kompletnog distributivnog sistema na severu Kosova uzme od Srba u svoje vlasništvo - rekao je za B92 Vladisavljević, koji je prisustvovao u Briselu delu razgovora o energetici.

Na pitanje kakav je stav EU, Vladisavljević kaže da predstavnici EU pokušavaju da iznađu kompromis dve strane kako bi se došlo do rešenja koja su podjednako prihvatljiva ili podjednako nezadovoljavajuća za obe strane.

 - Verujem da će naša delegacija učiniti sve da dođe do nekih rešenja u situaciji kada su u igri veoma veliki ulozi i sa jedne i sa druge strane i kad je reč o telekomunikacijama, i o energetici i najvažnije o pitanju Zajednice srpskih opština (ZSO) - kaže Vladisavljević.

Prema njegovim rečima, atmosfera u pregovorima je stvarno napeta i veoma teška s ozbirom da su očekivanja od ovih razgovora veoma velika.

Vladisavljević navodi da naša delegacija koju predvodi premijer Vučić ulaže puno napora da se postignu određeni rezultati, približe stavovi i ostvari napredak u pregovorima.

 - ZSO jeste svakako najvažnija tema. Ključna pitanja se odnose na dva prva dela - jedan je zakonski okvir, a drgo su nadležnosti ZSO. Premijer pokušava da nađe neka rešenja kojima bi se postigao kompromis i stvorili uslovi da se usvoje principi neophodni za ustanovaljavanje ZSO- navodi Vladisavljević.
Najozbiljniji napredak u briselskom dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine postignut je u vezi sa taksama za osiguranje motornih vozila, izjavio Vladisavljević, koji očekuje da večeras bude potpisan memorandum koji reguliše to pitanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP