Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VOJISLAV KOŠTUNICA NAPUSTIO DSS

Voja: Stranka je izdala ideju!

Autor: M. Keranović | 15.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Osnivač i dugogodišnji predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica saopštio je juče da napušta tu stranku jer je ona na izbornoj skupštini napustila ideju političke neutralnosti.

Vojislav  Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nakon njegovog odlaska, tu stranku je napustio i predsednik Izvršnog odbora Milovan Milošević, a iz nje, kako “Alo!” saznaje, odlaze i direktor stranke Dejan Mihajlov, kao i Aleksandar Nikitović.


- Nedavna Skupština DSS-a pokazala je da stranka, iz pragmatičnih i tobože taktičkih razloga želi da se okrene ideji “suverenizma”, koja ne može biti zamena za političku neutralnost, jasno i odsečno srpsko stanovište i stav da Srbija, sarađujući sa svima, nipošto ne treba da bude član EU. Kako ovo smatram suštinskim izneveravanjem Programa, doneo sam odluku da napustim DSS - naveo je, između ostalog, Koštunica u pisanoj izjavi.

Sandra Rašković Ivić rekla je juče da joj je žao što je Koštunica napustio partiju, ali i ocenila da je izneverio članstvo, jer je stranku napustio kada je najteže. Ona je odbacila njegove ocene da je ta stranka odstupila od političkog programa.

- Žao mi je što je upravo Koštunica izneverio svoje članstvo pošto je otišao kada nam je najteže. Upravo on najbolje zna sa koliko se udaraca stranka suočavala u prošlosti i koliko udaraca nas očekuje u budućnosti. Nisam očekivala udarac sa njegove strane - navela je ona.

Voja je izdao  stranku:  Sanda  Rašković  Ivić

Voja je izdao stranku: Sanda Rašković Ivić | Foto: Dušan Milenković

DSS ne podržava „Beograd na vodi“


Sanda Rašković Ivić izjavila je juče da DSS, inače, stranka koja je u vlasti u Beogradu zajedno sa naprednjacima i socijalistima, ne podržava glavni gradski projekat “Beograd na vodi”. Ona smatra da je on daleko od realnosti, kako navodi, “to je futur drugi”. Kazala je i da maketa projekta za nju ne znači ništa ozbiljno i da je i ona u mladosti pravila makete i izlagala ih u Šibeniku, ali da od toga ništa nije bilo. Upitana zbog čega njen partijski kolega Andreja Mladenović, koji je, inače, zamenik gradonačelnika, ne kaže gradonačelniku, premijeru ili gradskom menadžeru da greše po pitanju tog projekta, ona je rekla da je DSS napravio otklon od toga, te da ćutanje nije odobravanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP