Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZORANA MIHAJLOVIĆ, POTPREDSEDNICA SNS-A, UOČI STRANAČKE SKUPŠTINE PORUČUJE:

Vreme je za izbore!

Autor: Ivana Kljajić | 25.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 19

Izborna skupština Srpske napredne stranke danas neće biti „dan D“ za lidera Aleksandra Vučića, ali hoće za sve ostale, uključujući i sve građane Srbije. Vučić će danas staviti tačku na sve kalkulacije sa vanrednim izborima i objaviti da li će 16. marta biti otvorena birališta i van Beograda. Zbog toga je u sasvim drugom planu ostao glavni razlog okupljanja stranačke baze - potvrda Vučićevog liderstva u SNS-u.

„Biće promena i  u rukovodstvu SNS-a“

„Biće promena i u rukovodstvu SNS-a“

„Ako vidimo, a vidimo da možemo napred ići brže, zašto
da dozvolimo da idemo puževim korakom“

Potpredsednica SNS-a i ministarka energetike Zorana Mihajlović u razgovoru za „Alo!“ najavljuje i stranačko „raspremanje“, ali bez dramatičnih promena.
- Očekujem da se pogledamo u oči i svi iskreno kažemo koliko smo se trudili i koliko smo radili i uradili. Moramo iskreno reći da li smo mogli više i bolje. Lično verujem da jesmo. Očekujem da će ova skupština doneti određene promene, ali one neće biti tektonske, pošto se ispravnost politike koju smo do sada vodili potvrdila u svim ključnim oblastima. Očekujem da nam greške budu nauk za budućnost i da Srbija dobije još vredniju i marljiviju parlamentarnu većinu koja će biti od koristi svim njenim građanima.


Ružić je opsednut Đurićem!

- Kako komentarišete novi gaf ministra Ružića, koji je proslavio izlazak vlasnika „Zekstre“ Dragana Đurića iz zatvora?
- Zanimljiva je lična opsednutost mladog socijaliste čovekom koji je odgovoran za propast nekoliko firmi, za mnoge ljude koji su ostali bez posla, pri tom je to čovek koji je uhapšen pod ozbiljnom sumnjom i pušten uz kauciju. Volela bih da neko meni i građanima Srbije objasni odakle milioni evra Draganu Đuriću i drugima i kako je moglo da se dogodi da se basnoslovno obogate na našem radu i upropašćavanju Srbije.

- Ukoliko su brže reforme, ili, kako vi kažete, još vrednija parlamentarna većina razlog za prevremene izbore, znači li to da je SPS taj teg koji je usporavao reformeske procese ove vlade?
- Moje zalaganje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora ne znači da je nastupila kriza izvršne vlasti ili neki drugi dramatični događaji zbog kojih su padale neke prethodne vlade. To je pre svega izraz želje nas iz SNS-a da svi budemo na stalnoj proveri pred biračima i da niko i ne pomisli da može biti nezamenljiv. Naša želja je da ne izgubimo nepotrebno ni minut vremena naše budućnosti i budućnosti naše dece, pogotovo zbog toga što su pre nas izgubljene godine, pa i decenije. Zato, ako vidimo, a vidimo da možemo napred ići brže, zašto da dozvolimo da idemo puževim korakom? Niko me ne može ubediti da reformisanje „Srbijagasa“ nije moglo da počne prošle godine. Naravno da je moglo.

„Odakle ti milioni, Đuriću?“

„Odakle ti milioni, Đuriću?“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- I u vezi s borbom protiv kriminala i korupcije bilo je ozbiljnih prozivki? Hoće li raspisivanje izbora biti dokaz da vas SPS nije ubedio u svoju iskrenost i na tom polju?
- Mi ne govorimo o drugima niti se mešamo u politiku SPS-a ili bilo koje druge stranke. Mi govorimo u ime SNS-a. Veliko poverenje koje nam građani daju i koje je iz dana u dan sve veće govori da smo na pravom putu. Dakle, ne samo da će se nastaviti beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, već je to, uz refome, prioritet buduće nove vlade. Nema zaštićenih i nikada više ih ne sme ni biti.

Čast je voditi Beograd, ali ja bih da se bavim energetikom

- Prija li vam što vas pominju kao mogućeg kandidata za gradonačelnika Beograda?
- Svaki put kada vas neko predlaže za značajnu funkciju, to predstavlja određeno priznanje i čini vam čast jer se po tome vidi da se vaš rad i trud ceni. Ipak, ja se strateškom i ekonomskom politikom bavim već dve decenije i volela bih da ostanem u toj oblasti, pošto smatram da tu još imam mnogo toga da kažem i uradim.


- Kada ćemo saznati konačnu odluku o kandidatu SNS-a?
- Što se glavnog grada tiče, ponavljam da smo mi u SNS-u odavno svesni da se Beograd mora voditi timski. Despotija koju je uveo Dragan Đilas sve nas je koštala stagnacije Beograda, nekontrolisanog trošenja i zaduživanja grada. Onaj ko želi da upravlja Beogradom mora pre svega da ga voli.

Poslednji komentari
  • Miroslav Vreme: 25.01.2014 07:13h

    Draga moja, taj Đilas o kojem ovako govoriš je za par godina više uradio za taj BG nego ti za ceo život za ovu zemlju. Kreni od toga da je bar davao pomoć trudnicama i bebama, penzionerima i za veštačku oplodnju, a gde su tvoje olakšice za struju za socijalno ugrožene?! Sramota.

  • Sloba Vreme: 25.01.2014 07:40h

    Nisam imao nameri da izlazim na bilo kakve izbore ali su mi ovi toliko dosadili da cu izaci i glasati za bilo koga samo protiv SNS!

  • ljubisa Vreme: 25.01.2014 08:44h

    zoko kad bi znala koliko moj drugar voli butkice.

  • sima Vreme: 25.01.2014 08:57h

    mani te se izbora, i zamajavanja. zasucite rukave vec jednom, i izvlacite srbiju iz blata.

  • momazver Vreme: 25.01.2014 09:15h

    Zorana pocela si da pravis *korake*. Naravno da ce Vucko biti za izbore. Ako odbije u SVOM rukovodstvu stranke imace oponente..i oprostice se od liderske pozicije...a Srbija od borbe protiv lopovluka,korupcije i kriminala.Problem je medjutim druge prirode.Progovorila je *ljudska* strana rukovodstva. SVI BI MINISTARSKA MESTA .Predsednistvo ce dobiti i sestog podpredsednika/stranke/, a jedan clan istog ,jutros izjavi na *ruzicastom* TV-u da neki treba da budu NAGRADJENI... Zasto..Koliko ja shvatam oni su u stranci iz ubedjenja, a ne interesa....te prema tome ta *opravdanja * zasto na izbore je bacanje prasine u oci. Ekonomsko materijalni deo drzave treba da vode NEZAVISNI STRUCNJACI/ne moraju OBAVEZNO biti i clanovi stranke/, a politicari...zna se gde im je mesto. Na gumnu. Ima mnogo posla oko slame.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP