Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIČNI STAV

Vučević: Zalažem se za neposredan izbor gradonačelnika!

Autor: Tanjug | 16.09.2013 - 09:06:00h | Komentara: 3

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je Tanjugu da se on zalaže za uvođenje neposrednog izbora gradonačelnika, naglasivši da je to njegov lični stav, a ne stranački.

Miloš Vučević

Miloš Vučević | Foto: Nenad Mihajlović

On je istakao da gradonačelnik mora dobiti mnogo jaču poziciju u izvršnoj vlasti i to zakonski, a ne politički.


"Pozicija gradonačelnika se mora institucionalno pojačati, zato što gradjani u gradonačelniku vide odgovornu osobu za sve što se dešava u gradu", rekao je Vučević, dodajući da gradonačelnici po aktuelnim zakonima nemaju instrumente da utiču na sve što se dešava u gradu.

"Predstavnik jedne opozicione stranke u Novom Sadu pre dva - tri dana kritikujući rad gradske administracije izgovorio je fenomenalnu rečenicu - 'da smo odgovorni za ono za šta nismo nadležni'. Objavio sam to na društvenim mrežama, jer je to nešto najbolje što sam čuo...ali dobro, ja sam zahvalan što imamo i takvu opoziciju", kazao je Vučević.

Po njegovim rečima, generalno gledano pozicija gradonačelnika je vrlo nezahvalna zbog toga što, kako je kazao, gradonačelnik ne odlučuje o mnogim stvarima, a odgovoran je za sve.

"Jedan novosadski novinar mi je rekao da je pozicija gradonačelnika kao pozicija golmana u fudbalskom timu - nikada ni za šta nije zaslužan, a uvek je za sve kriv, jako mi se svidja ta komparacija i mislim da poprilično precizno opisuje poziciju gradonačelnika", rekao je Vučević.

On je na kraju istakao da je izuzetno ponosan što se nalazi na funkciji gradonačelnika Novog Sada i da će se truditi da njegovi sinovi i njihovi potomci budu ponosni na ono što on danas radi.

"Svoj posao radim tako što znam da ga neću ceo život raditi i da je vremenski ograničen, a da ću sutra isto da se šetam ulicama ovog grada. Ja se šetam bez obezbedjena, bez bilo kakve pratnje i nadzora i na ulici slušam i prijatne i neprijatne stvari od gradjana i to doživljavam kao svoj posao", zaključio je Miloš Vučević.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 16.09.2013 11:40h

    Kad raspisujes izbore za Gradonacelnika Novog Sada ,jer ti nisi IZABRANI gradonacelnik nego "odkupljeni" od biraca!

  • posteno Vreme: 16.09.2013 13:05h

    posteno od vuvecica, neka se , ako postoji zakonski osnov, raspisu vanredni izbori u novom sadu i sagleda koja politicka opcija ima najvece poverenje gradjana i da li su t ds, sps, sns ,neko drugi , ili ne. takodje, zbog sumnji u podrsku vladajucih opcija od strane gradjana u beogradui i vojvodini, pa i nekim opstinama, raspisati ,,ako moze, vanredne izbore , pa kom opanci kom obojci, neka narod kaze koga hoce. posteno, zar ne?

  • da-da Vreme: 16.09.2013 15:06h

    vucevic zeli izbore da bi potvrdfio dominaciju svoje opcije i uticaj sns na gradjane novog sada. to je posteno, i ako ima zakonske mogucnosti, zbog mira u novom sadu, treba raspisati vanredne lokalne izbore. s obzirom na sumnje na podrsku vlasti i u vovcjodini, beogradi i jos nekim opstinama, ako postoje zakonske i prave mogunosti raspisati vanredne izbore. neka se vidi ko je gde sa poverenjem naroda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP