Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Vučić: Bez mera koje smo preduzeli Srbija bi bankrotirala

Autor: Tanjug | 24.10.2014 - 11:55:00h | Komentara: 20

Mere fiskalne konsolidacije preduzete su zarad bolje budućnosti u naredne dve godine, a da nismo to učinili mi bismo do bankrostva stigli krajem 2016. ili početkom 2017. godine, poručio je danas u parlamentu premijer Aleksandar Vučić i zatražio podršku građana za ono što radi Vlada Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Olvier Bunić

Obrazlažući vladin Predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, premijer je citirao pisca i pesnika Duška Radovića koji je govorio: Dok nismo priznavali da imamo probleme, nismo morali ni da ih rešavamo".

Prethodna vlast učinila je zločin prema Srbiji, ocenio je Vučić pokazujući tabelu učešća rashoda plata i penzija u budžetu Srbije u proteklim godinama.
"Povećanjem plata i penzija od 2009. do 2012. sticalo se patrijsko poverenje. Ova kriva ne raste 2014. kada smo mi dobili izbore, jer mi se ponasamo odgovorno prema svom narodu", rekao je Vučić i podsetio da je u kampanju ušao s predlogom reformi za koje je rekao da će biti bolne, a da će narod o tome da li smo uspeli moći da ceni za dve godine.

"Davili smo se i kuvali u velikom kazanu, bili smo Rim čiji car je tvrdio da ga nije zapalio i brod čiji ga je kapetan potopio...", naveo je premijer ocenivši da je sve to moralo da bude prekinuto zbog Srbije i njene budućnosti, te da je moralo da se prekine s laganjem naroda.

U tom poslu, kako je rekao, nije bilo ni meda ni mleka, već mnogo rada i žrtvi, borbe s MMF-om, Svetskom bankom i Fiskalnim savetom, a sve s jednim ciljem - da se smanji fiskalni deficit, nastao zbog neodgovornih odluka iz 2008 i 2009. godine.

"Sve smo radili na način da to zaustavimo, a da pre svega oni koji su najsiromašniji ne budu pogođeni. I ono najvažnije što smo uradili bilo je suočavanje sa Srbijom, sa nama, kakvi smo postali kada su nas ubedjivali da nam je baš dobro i da će nešto s neba da nam padne", naveo je premijer, prekidan aplauzima tokom izlaganja.

Vučić je rekao i da je tokom celog tog proseca vlada menjala sebe i da se neće libiti da to čini i ubuduće, te podsetio da predloženim merama 61 odsto penzionera ni na koji način neće biti oštećeno, kao ni 50 odsto radnika u javnom sektoru, što su, primetio je, podaci koji se namerno prećutkuju.
Poslednji komentari
  • Marija Lončar Vreme: 24.10.2014 12:20h

    Bankrotiraće svakako!

  • Penzioner Vreme: 24.10.2014 12:21h

    Mere nisu dobre! Osiromašuju još više siromašan narod,a bogati još bogatiji! Ko ce snositi odgovornost ukoliko te idiotske mere ne daju rezultate! Niko se od pravnika se ne javlja da kaže da li je to po zakonu! Kako ste krenuli,možete da mi oduzmete od stana jednu sobu i smestite beskucnika!Stan nisam dobila od države! Kaži da li je narod kriv za bankrot!Silne pljacke vlastodržaca sada narod mora da vraca! Da li bi pristao nekoliko meseci da primaš 50.000din.?/znaci više od minimalca/? To je prava žrtva za državu i narod! Samo nekoliko meseci,a ne tri godine!

  • Marijeta Vreme: 24.10.2014 12:53h

    Sviđa mi se to što premijer otvoreno govori o svemu, i ne krije od naroda kako stvari stoje!

  • Mirna Vreme: 24.10.2014 13:00h

    Itekakav zločin je učinila prethodna vlast na čelu sa demokratama!! Doveli su državu i narod do prosjačkog štapa, a sad svaljuju krivicu na ovu vlast!

  • Stilton Vreme: 24.10.2014 13:07h

    Opozicija pokušava da ubedi narod kako je država pred makroekonomski nestabilna i pred bankrotom zahvaljujući politici koju vodi aktuelna vlast! Međutim, da se nastavilo sa politikom koju zagovara DS, i da premijer nije preduzeo mere štednje i reforme, definitivno bi došli do bankrota!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP