Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Vučić čeka datum!

Autor: Milica Dakić | 04.02.2013 - 23:58:00h | Komentara: 7

Vrh Srpske napredne stranke saglasio se juče na sednici Predsedništva da se za sada ne potežu pitanje vanrednih izbora, jer bi oni mogli ozbiljno da ugroze put evrointegracija Srbije! Kako „Alo!“ saznaje, dogovor je da se sačeka odluka o datumu za početak pregovora o priključenju i, ukoliko se do sredine godine to i ostvari, izbori se prolongiraju bar do jeseni.

S druge strane, ukoliko datum ostane neizvestan, izbori su više nego verovatni jer bi to značilo poraz glavne vladine politike i na birališta bi se išlo mnogo ranije.

U vezi s tim, od izuzetnog je značaja put u Brisel na koji u februaru ide lider naprednjaka i vicepremijer Aleksandar Vučić, zajedno sa potpredsednicom za evropske integracije Suzanom Grubješić i Milicom Delević, kada će biti izvesno da li ćemo dobiti datum. Kako je najavljeno, srpska delegacija ima dogovorene sastanke sa ministrima odbrane i spoljnih poslova Nemačke, kao i najvažnijim članovima Bundestaga, koji odlučuju o sudbini Srbije.

Od njega zavisi: Vicepremijer Vučić

Od njega zavisi: Vicepremijer Vučić | Foto: Oliver Bunić

 

Vicepremijer je pak naglasio da se neće sresti sa kancelarkom Angelom Merkel, uz opasku da je on „mali čovek po značaju i funkciji“ za nju.
Inače, nakon jednosatne zatvorene sednice vrha stranke, Vučić je poručio da je interes građana važniji od interesa stranke koja je duplirala svoju podršku od majskih izbora i da uprkos tome izbora za sada neće biti. Nakon sve glasnijih najava da nas šest meseci nakon formiranja nove vlade čekaju vanredni izbori, te da je Vlada Srbije ozbiljno uzdrmana nakon objavljivanja informacija da se premijer Ivica Dačić susretao sa članom Šarićevog narko-klana, vicepremijer je stavio tačku na takve spekulacije.

Tadić i Rakić nisu počinili krivično delo!

O sastancima Dačića i Radulovića, o kojima su bili obavešteni Boris Tadić i Miki Rakić kao tadašnji šef Nacionalnog saveta za bezbednost, vicepremijer smatra da demokratski dvojac nije počinio krivično delo, ali da je političko pitanje šta su sve znali kada su hteli da prave vladu sa liderom socijalista. On ipak nije želeo da odgovori na pitanje da li bi pravio vladu sa Dačićem da je o njegovim kontaktima bio obavešten.

Vrh naprednjaka usvojio je tri glavna zaključka, a to su da u obračunu sa kriminalom i korupcijom ne sme i neće biti zaštićenih, da je SNS prema svim parametrima najjači politički faktor, ali da uprkos tome neće lični interes suprotstaviti građanima, te da ekonomska situacija nije idealna, ali da je značajno bolja u odnosu na prethodne četiri godine.
- Svesni smo da bi nam danas zbog duplo više podrške među biračima izbori najviše odgovarali. Pitanje je da li ćemo u ovoj situaciji biti ponovo. Međutim, nama je pretežniji interes naroda od partijskog i nastavićemo da radimo na svim zadacima koje smo preuzeli. Ipak, ne možemo da se zaklinjemo da ih u budućnosti neće biti, jer to ne zavisi samo od nas - upozorio je lider naprednjaka i dodao da se nastavlja rad na ciljevima u vladi „pa ako uspe, uspe, što nije uvek izvesno“.

Dačić i Vučić oči u oči

Prvi put od kada je razotkrivena afera “Banana” - da se lider socijalista sastajao sa ljudima iz narko-klana Darka Šarića - premijer i vicepremijer Ivica Dačić i Aleksandar Vučić našli su se oči u oči pred kamerama.

Iako su na  sednicu stigli  smrknutih lica...

Iako su na sednicu stigli smrknutih lica... | Foto: Oliver Bunić

 

...i nisu se  osmehivali  jedan  drugom...

...i nisu se osmehivali jedan drugom... | Foto: Oliver Bunić

 

Kako Vlada Srbije celu prošlu nedelju nije bila na okupu, jučerašnja sednica bila je prva prilika da se lideri socijalista i naprednjaka pogledaju posle turbulentnog vikenda i vanrednog zbijanja redova unutar njihovih stranaka.

...Dačić i Vučić će  zajedno prezimiti

...Dačić i Vučić će zajedno prezimiti | Foto: Oliver Bunić

 

Oko kamere moglo je da zabeleži uobičajenu radnu ali pomalo napetu atmosferu, a kako je bilo iza zatvorenih vrata i u tet-a-tet susretu Dačić-Vučić, ostaje da se nagađa.

Poslednji komentari
  • Обавештен Vreme: 05.02.2013 02:13h

    АЛО! Бундестаг није у Бриселу него у Берлину.

  • Via USA Vreme: 05.02.2013 08:13h

    Pored Dacica i Vucic se okliznuo na bananu.Kada ce da padnu recice glavni gazda.

  • dubravka Vreme: 05.02.2013 09:06h

    Iako sam glasac DS, izbori nam ni najmanje nisu potrebni, bedni smo i siromasni ko crkveni mis, to je trosak koji bi tesko podneli, mozda bi A.Vucic mogao lakse i bolje da radi da ga ne koce ovi iz SPS, onisu bili i u vreme Kostunice, Tadica, a i sada veca prepreka od Brisela, sa njima smo unazadjeni i vraceni bar 50 godina unazad!

  • Visestruko vredan Vreme: 05.02.2013 09:54h

    Ko za bilo koju izgovortenu rec ili uradjeno delo ima makar jednu negativnu rec, taj treba dobro da se zapita za cije dobro se tako ponasa.

  • mirko Vreme: 05.02.2013 10:24h

    zuti vama ove namestaljke nece proci kod naroda upamtite to vec jednom za svagda

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP