Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LOKALNI IZBORI

VUČIĆ ČESTITAO: SNS pobedio u Lučanima sa osvojenih 50,02 posto glasova

Autor: Agencije | 28.12.2014 - 20:44:00h | Komentara: 9

Srpska napredna stranka osvojila je 50,02 odsto glasova na današnjim lokalnim izborima u Lučanima, odnosno 24 od 45 odborničkih mandata, saopštio je večeras kandidat te stranke za predsednika opštine Slobodan Jolović, ističući da im je na pobedi čestitao lider naprednjaka, premijer Aleksandar Vučić.

Glasanje

Glasanje | Foto: Petar Marković

Jolović je novinarima u Opštinskom odboru SNS rekao da je, prema podacima te stranke, na drugom mestu lista Nova Srbija sa 14,46 odsto osvojenih glasova (sedam mandata), treća je lista Dveri sa 11,58 odsto glasova (pet mandata), četvrta je koalicija SPS i Jedinstvena Srbija sa 10,79 odsto (pet mandata), dok je 9,05 odsto (četiri mandata) osvojila Grupa građana "Jedan tim".

On je naveo da je od 17.706 birača, danas glasalo 10.119 građana, što znači da je izlaznost bila 59,31 odsto.

Ovo je istorijski izborni rezultat naprednjaka koji su pre dve godine osvojili samo devet odsto glasova, rekao je Jolović, ističući da je SNS jedina stranka koja je na ovim izborima nastupila samostalno.

"U narednom periodu pozabavićemo se problemima građana i kako ćemo rešavati te probleme. SNS mora u Lučanima da sprovodi program koji vlada Srbije sprovodi na republičkom nivou", kazao je Jolović.

On je dodao da postoje uslovi da naprednjaci sami formiraju vlast, a da li će, o tome će odlučivati stranački organi.

"Nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima, razgovaraćemo sa svima, ali mislim da u lokalnoj vlasti nema mesta za one koji su se nedolično ponašali tokom kampanje", kazao je Jolović, misleći na Novu Srbiju i Dveri.

On je, međutim, naglasio da će poštovati odluke stranačkih organa.

Jolović je novinarima rekao da je najavljivao ambiciozne rezultate, ali je podvukao da je tu procenu dao na osnovu uspeha na parlamentarnim izborima na kojima je SNS nastupila u koaliciji.

Prethodno se novinarima obratio i potpredsednik SNS Bratislav Gašić koji je rekao da izborni rezultat u Lučanima pokazuje da građani veruju u reforme koje sprovodi premijer Aleksandar Vučić i SNS.

"To je za nas još jedan zadatak više da u ovim opštinama u narednom periodu još više radimo, da se pokrenu preduzeća i zaposle mladi ljudi", rekao je Gašić.

On je naveo da je SNS odnela pobedu na sva 42 biračka mesta u Lučanima i da je stranka veoma zadovoljna tim rezultatom.

U Opštinskom odboru naprednjaka, pored Gašića, bio je i gradonačelnik Kragujevca i funkcioner SNS Radomir Nikolić, a članovima stranke telefonom se obratio premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić i čestitao na pobedi.

Pristalice SNS ispred sedišta te stranke u Guči uz vatromet slave izbornu pobedu.

Pre dve godine na izborima u Lučanima glasalo je ukupno 11.214 birača, od kojih je za Demokratsku stranku glasalo 2.264 birača (20,19 odsto), SPS-JS 1.367 birača (12,19 odsto), DS S-NS 1.209 birača (10,78 odsto), SNS-PS S-BK 958 birača (8,54 odsto), URS 935 birača (8,34 odsto) i LDP-SPO 895 birača (7,98 odsto).

Ove lokalne izbore obeležio je incident kada je pretučen predsednik opštinskog odbora demokrata Milan Gavrilović i optužbe DS i SNS ko je kriv za to.

Poslednji komentari
  • Goca Ilic Vreme: 28.12.2014 21:11h

    Gde su sad demokrate koje se hvale sa sest posto, ovako lep odziv glasaca i ovako ubedljiva pobeda, neka bude poruka DS-u da kod njih nesto ne valja.

  • Veljkic Vreme: 28.12.2014 21:31h

    Pobeda naprednjaka u Mionici i Lucanima je izborna volja naroda a u devedesete moze da nas vrate samo ljudi kao sto je Zivkovic, jer cepanje novina, pozivanje na ratne scenarije i pogrdne reci, sigurno nije put koji nas vodi u bolji zivot.

  • Tanja Vreme: 28.12.2014 21:46h

    Sve cestitke! Ocekivano!

  • Aleksa Vreme: 28.12.2014 21:49h

    Bravooooo! I pored teskih reformi narod hoce Vucica.

  • Tanja Spremic Vreme: 28.12.2014 22:39h

    Ovi izbori su bili bas lepa prilika da se svi oni kojima nije jasan rezultat od marta pokazu ali izostase rezultati, pa zato neka shvate a posebno demokrate, da ih je bilo dosta i da je narod spreman za reforme i promene.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP