Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER SRBIJE I PRVI POTPREDSEDNIK JUČE I ZVANIČNO ZAMENILI MESTA

Vučić: Činovnici će da rade od rane zore!

Autor: B. Jelovac | 30.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada na sednici koju će održati sutra, na Praznik rada, doneti odluku o promeni radnog vremena u državnim organima i da će državni službenici ubuduće raditi od 7.30 ili od 8 sati. Osim jasne poruke da će “svi u državi morati ranije da ustaju”, Vučić je najavio i da će Vlada sutra doneti i uredbu o korišćenju službenih automobila, koja će biti interesantna, te očekuje i proteste i pobune u administraciji i javnim preduzećima.

Neka te sreća prati i neka ti Bog pomogne, poručio Dačić Vučiću predajući mu poklon i funkciju

Neka te sreća prati i neka ti Bog pomogne, poručio Dačić Vučiću predajući mu poklon i funkciju | Foto: Oliver Bunić

- Pokazalo se da sve što se uradi u javnim službama uradi do 13 sati, a onda slede ručkovi, posle kojih se malo ko vraća na posao. Prosto moramo da radimo više, da ustajemo ranije, pokažemo marljivost i posvećenost u državnim službama više nego drugi. To nije tehnička odluka, već time moramo poslati poruku o ozbiljnosti u radu - rekao je juče Vučić, smešeći se na pominjanje simbolike da se ta odluka donosi baš na Praznik rada i da Vlada zaseda iako je praznik.


Grifon na dar


Predajući dužnost, Dačić je juče Vučiću poklonio repliku grifona iz manastira Ravanica, mitskog bića sa telom lava i glavom orla.
- Da ima snagu lava i mudrost orla koje će mu biti potrebne. Neka te sreća prati i Bog neka ti pomogne - poručio je Dačić svom nasledniku.
Vučić se iznenađeno zahvalio i potom kroz smeh rekao:
- Ivica se sada pomalo i raduje što ću ja morati da se prihvatim svih muka i kriza!
Na to mu je Dačić odgovorio: “Malo je reći pomalo”.

Ivica Dačić, sada već bivši premijer i ministar policije, koji je juče u zgradi Vlade predao dužnost Vučiću, podsetio je da je u MUP-u odluka o ranijem početku radnog vremena na snazi već nekoliko meseci, na šta je Vučić konstatovao: “Zato Ivica uvek dolazi u Vladu, a ne u MUP”, aludirajući da Dačić voli da kasni. S druge strane, ocenio je i da Dačić voli protokol i ume sa strancima, zbog čega je i odlučio da baš on bude novi ministar spoljnih poslova.

- On će uživati u novoj dužnosti i teško da smo mogli boljeg čoveka da nađemo za to mesto. Ja, recimo, nikada nisam znao sa takvim šarmom da razgovaram sa strancima. To se najbolje videlo tokom pregovora u Briselu sa Albancima i Ketrin Ešton - rekao je Vučič, navodeći da će Srbija, odnosno Dačić, predsedavati OEBS-u i da ga na mestu šefa diplomatije već od naredne nedelje čekaju brojne dužnosti, počev od Saveta ministara, gde će iznositi stav Srbije o Ukrajini, do dolaska Štefana Filea, šeika Muhameda bin Zajeda...
Dačić je Vučiću juče predao izveštaj o radu prethodne vlade, a kako je rečeno, iako je zvanično izvršena primopredaja, zamenjivanja kancelarija neće biti. Vučić je takođe napomenuo da je u svoju kancelariju doneo policu za knjige koju je lično platio, ali da je kada bude odlazio svakako neće nositi sa sobom. On je naveo da se neće seliti ni u kakve premijerske rezidencije, već će i dalje živeti u svom stanu u Novom Beogradu.

Rasprodaja limuzina


Vučić je još nakon izbora najavio uredbu kojom će broj službenih automobila u javnom sektoru biti prepolovljen sa 50.000 na 25.000, a Vladin vozni park sa 315 smanjen na 150 vozila. Dobar deo ovih automobila koji završe u garažama, kako je govorio, biće prodat.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 30.04.2014 14:52h

    Господине Вучићу,ниси саставио ни два петка радећи као премијер Србије ударио си најпре на породиље и увелико претиш нама пензионерима?А тамо где треба да ,,режеш,, ни њихов портир те неће пустити?Да те подасетим!Ја сам први панично упозорио да је ДС кренула килаво да влада и ,ето,више је нема!Поклоњен јој је цензус што им је брука и ем срамота?Што значи,Вучићу,синко,полако смањи брзину и ,,фатирај се,, што пре јер нећеш дуго да премијеришеш?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP