Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

USKRŠNJA PORUKA

Vučić: Da budemo kao Novak i Džordan

Autor: Tanjug | 11.04.2015 - 12:14:00h | Komentara: 6

Uspeh je put, a ne cilj, i na tom putu mora da se pada i ne sme samo da se odustane, a Srbija to danas dokazuje, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

On je u autorskom tekstu povodom Uskrsa u "Večernjim novostima" podsetio na poslednji uspeh srpskog tenisera Novaka Đokovića na turniru u Majamiju, kao i na trnovit put jednog od najvećeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

 "Novak je opet pobedio u Majamiju i to taman kad su svi pomislili da je na sigurnom putu da izgubi meč...a ja se setim košarkaša koji je u karijeri promašio više od 9.000 šuteva i izgubio skoro 300 utakmica", piše Vučić.

"Kakav gubitnik kažete vi, šta, uopšte razmišljaš o njemu danas, kada smo pobedili? Zato što se zvao Majkl Džordan. Leteći Majkl. Najveći košarkaš svih vremena...I kada su ga pitali kako je uspeo, prvo je to naveo. Koliko puta je promašio, koliko utakmica izgubio, koliko puta je ispustio pobede. Drugim rečima, koliko puta, i posle čega nije odustao. Strašno važna lekcija", istakao je premijer.
Vučić je, između ostalog, podsetio i na reči bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, koji je smatrao da je put do uspeha ići od neuspeha do neuspeha, a ne izgubiti entuzijazam.
"Novak je to dokazao. Srbija to danas dokazuje. Zato što smo verovali u nju i kada joj ništa nije išlo. Zato što smo trpeli poraze, ali nismo odustajali. I nismo se plašili. Ni rada, ni teških odluka", navodi Vučih.
Kako dodaje, u Srbiji je verovatno najteža odluka bila da promovišemo rad kao uslov i kao način.
"Da ukinemo bajke i mitove, da prestanemo da lažemo i obećavamo, nego da otvoreno kažemo - biće ako svi radimo. Teška odluka u Srbiji", napominje premijer.
Spremni smo, kako dalje navodi, da radeći padnemo, ali i da odmah ustanemo i nastavimo da radimo.
"I, neću da se poredim, ali verujem da smo najvećem delu Srbije uspeli da približimo onu filozofiju koja je napravila jdenog Novaka Đikovića", smatra premijer Srbije.
Prema njegovim rečima, Đokovića je napravio rad i neodustajanje i to je Srbije danas.
"To je "Beograd na vodi", to je "Er Srbija". To je Železara. To je fabrika u Krupnju posle 35 godina. To je svaka fabrika koju otvorimo. To će biti i dan kada ćemo vratiti plate i penzije. Kada počnu da rastu na zdravim ekonomskim temeljima", piše premijer.
"I zar nije, na kraju, to i suština najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa. Ustati posle svih udaraca raspeća i muka. Praznika od kojeg mi, sveznajući Srbi, treba toliko toga da naučimo. A pre svega da verujemo i da ne odustajemo. Da radimo još više. Zato srećan vam upravo takav Uskrs. Hristos Voskrese! Vaistinu!", poručuje na kraju premijer Srbije. 
Poslednji komentari
  • SNS BOT Vreme: 11.04.2015 12:36h

    Sve je tako, Vučić je BOOOg

  • Mile Vreme: 11.04.2015 13:00h

    Da budemo crnci i da ne placamo porez?

  • boro Vreme: 11.04.2015 14:36h

    gdje nađe đžordana , majke ti ? pored toliko ljudi sa naših prostora ti nađe đžordana . Jel zato što je amer ?

  • Mama Vreme: 11.04.2015 16:40h

    Još uvwk sam i ja optimista.Nada poslednja umire.

  • Plazma Vreme: 11.04.2015 17:46h

    I onda je zeka doneo uskršnje jaje našem prmijeru u krilo. Tad se probudio iz svog divnog sna i nastavio da priča bajke za malu decu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP