Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POBESNEO

Vučić: Dinkiću, dosta je bilo, idemo na izbore!

Autor: Naše novine | 01.07.2013 - 12:48:00h | Komentara: 12

"Dosta je bilo, idemo na izbore", poručio je juče potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koalicionom partneru Mlađanu Dinkiću iznerviran zbog ucenjivačkog zahteva da se u nadzorni odbor kragujevačkog gubitaša "Zastava oružje" mimo ranijeg sporazuma, ubaci URS-ov čovek, saznaju Naše novine.

Čisti i u svojim redovima: Aleksandar Vučić

Vučić: Dinkiću, dosta mi je! : Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

Posle nekoliko ozbiljnih nesporazuma, kap koja je prelila Vučićevu čašu bila je informacija da je za danas u Kragujevcu planiran sindikalni protest iza kojeg stoje lider URS-a i gradonačelnik Veroljub Stevanović.
Samostalni sindikat fabrike "Zastava oružje" najavio je za danas protestnu šetnju Kragujevcom, nezadovoljan odlukom Ministarstva odbrane da ostanu bez predstavnika u organima tog preduzeća. Prema informacijama, ovaj zahtev nije samoinicijativan već ga je orkestirrao upravo Mlađan Dinkić, i to preko potpredsenika URS-a i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

Mlađan Dinkić

Zamerio se vicepremijeru: Mlađan Dinkić | Foto: Goran Sivački

Javna je tajna da je Stevanović blisko povezan sa sindikatom fabrike "Zastava oružje", o čemu govori i činjenica da je 2011. godine na njegov zahtev iz kragujevačkog budžeta izdvojeno milion dinara za organizaciju protesta, koji je sindikat planirao u Beogradu.
Novac je bio namenjen za prevoz radnika u 35 autobusa, protest je na kraju otkazan jer se sindikat dogovorio sa Vladom.
Kako se saznaje, Vučić je zbog ozbiljnosti situacije i predstojećih turbilecija na političkoj sceni razmišljao da otkaže službeni put u Sant Petrburg, na koji je trebalo da otputuje sutra.
Nakon što je Dinkić poslao jasnu poruku da nema nameru da pristane na podelu svog resora, potez sa "Zastava oružjem" se jednostvno nametnuo kao okidač za finalni obračun u vladajućoj koaliciji. Dinkić je svih ovih godina na mestu ministra finansija, poziciji koja mu osigurava da raspolaže državnim parama i namiruje svoje poltiičke poslušnike državnim novcem.
"Zastava oružje" već godinama posluje kao gubitaš.
"Gubitak iz ranijih godina 2012. dostigao je skoro osam milijardi dinara. Fabrika duguje za grejanje, komunalije, a dug za PDV i poreze iznosi 3,3 milioan dinara , što je duplo više nego u godini pre.Očekivalo se da će posle restruktuiraranja ovo preduzeće biti skinuto sa državnih jasli, ali dugovanja su prevelika", navodi izbor.
Dinkića su opstanka na vlasti koštali i koraci poput uvođenja poreza na vikendicem a skandal unutar koalicije nastao je nakon što je zahtevao ukidanje paušalnog oporezivanja za adokate, lekare, stomatologe, što je SNS na kraju stopirao.
Poslednji komentari
  • OD ZLOG OCA I OD GORE MAJKE - OTERATI GA Vreme: 01.07.2013 12:56h

    Dinikic vadi ceo DOS iz bule to mu je zadatak da zastiti opljackano. Pa nismo ludi da trpimo izroda kao koalicionog partnera.

  • de deks Vreme: 01.07.2013 13:17h

    Ma jok bre pustite dinkica da izvede finansisku policiju na ulice,mislim po malim radnjama,brzim hranama i kafanicama kao i kaficima,jer one ne izdaju fiskalne racune a ne pita se kome da ih izdaju kad kupaca nema puskom da ih gadjas(sem po beogradskim splavovima i adi kad je lepo vreme)ali tamo nesmeju da prigvire,nek zatvore i brze hrane po unutrasnjosti,normalno da bi mogli da se otvore GMO Mekdonaldi .I da bi bolje radili super marketi stranih firmi,zbog neizdavanja fiskalnih racuna malih radnji,da nijen tuzno bilo bi smesno.

  • na-eks Vreme: 01.07.2013 14:35h

    dilema je okoncana sns je najveca i najaca stranka i mora da snosi potpunu odgovornost za stanje u drzavi a vucicev zivotni stav je da je na prvom mestu inetres naroda

  • Laza Vreme: 01.07.2013 15:22h

    Bravo Vucicu, novim izborima ces da se otarasis ucenjivaca , ujedno i koalicije SPS PUPS I Jedinstvene Srbije, dosta nam je ucenjivaca

  • Рокстеди Vreme: 01.07.2013 16:30h

    Највећи сплетко икада на нашим просторима, не знам само како га је Вучић само трпео ових годину и кусур дана. Наравно на изборе господине Вучићу, да се више отарасите паразита и наставите започете реформе.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP