Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠOKIRAN

Vučić: DS nas je sinoć
6 sati vukla za nos!

Autor: Beta | 13.01.2013 - 21:22:00h | Komentara: 5

- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpuno šokiran ponašanjem Demokratske stranke (DS) na sednici parlamenta na kojoj se raspravljalo o rezoluciji o Kosovu.

"Potpuno sam šokiran ponašanjem DS. Ne mogu da verujem da im je bilo
teško da se izvine javnosti i kažu da su pogrešili kada je to bilo svima jasno", rekao je Vučić u izjavi za Danas od ponedeljka.
DS je na jučerašnjoj sednici na kojoj je usvojena rezolucija o Kosovu, podnela amandman na predlog rezolucije kojim je predvidjeno da se u obrazloženju tog dokumenta uvrsti prva verzija platforme predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja je predviđala prekid dijaloga sa Prištinom.

Aleksandar Vučić

Šokiran sam ponašanjem DS! : Aleksandar Vučić | Foto: Dalibor Danilović

Uslov DS da povuče amandman bio je skidanje oznake tajnosti sa platforme koja prati rezoluciju o Kosovu. Taj uslov je prihvaćen nakon višečasovnih pregovora, amandman je povučen, a rezolucija usvojena.
Vučić je naveo da su demokrate posle svoje jasne greške "umesto izvinjenja nastavile kao da je njihov potez bio nešto genijalno".
On je rekao da je Vlada zbog želje za najširim mogućim konsenzusom tekst platforme ublažavala i to u skladu s kritikama DS, a da se dogodila neviđena situacija u kojoj se demokrate ponovo zalažu za prvobitni tekst platforme.
"Na kraju su rekli da povlače amandman kao da je to neka šala. Takvo ponašanje jedne poslaničke grupe nije zabeleženo u novijoj političkoj istoriji. To nisam video u životu", istakao je Vučić.
Upitan da li je Vlada zaista nameravala da usvoji takav amandman, Vučić je kazao da su članovi Vlade imali nameru da razgovaraju s DS ne bi li utvrdili koja je njihova politika.
"Želeli smo da s njima razgovaramo da vidimo koja je njihova prava politika, odnosno da li je njihova politika zasnovana na amandmanu koji traže. Želeli smo da znamo da li njihova politika ista kao i politika D S S. A oni su nas i građane Srbije šest sati zamajavali i igrali se vukući nas za nos", ocenio je Vučić.
R
ezolucija Skupštine Srbije o Kosovu usvojena je sa 175 glasova za, i 19 protiv.
Poslednji komentari
  • protivnik politicara Vreme: 14.01.2013 08:42h

    A sta se cudis Vucicu sto te vuku za nos. Mozda bi mogao da prestanes sa svkodnevnom harangom protiv predsednika DS u tabloidu koji kontrolisete. I treba da vas vuku za nos, jer ste presli svaku granicu. Isti ste kao ste i bili, samo nemate bedz na reveru. gadite mi se!

  • Bata Vreme: 14.01.2013 08:58h

    Nisu bili placeni za vise

  • milena Vreme: 14.01.2013 09:36h

    G.Vucicu,Borko je maestralno izveo ovu beskrajno vaznu, ozbijnu stratesku egzibiciju!!!!Mozete da se ljutite po vasem obicaju, ali je ovo izvedeno fenomenalno. Bravo. Borko!!!!!!

  • sns Vreme: 14.01.2013 09:54h

    Vucicu ti vrati DSu pa i ti njih malo povuci

  • Nista nas ne sme iznenaditi. Vreme: 14.01.2013 18:41h

    DS vec neko vreme ne percipira pa stoga i ne mari za nacionalne niti za interese druge vrste koji nisu uskladu sa stranackim tj. vodece nomenklature ove stranke. Na zalost njihovi politicki promasaji ne iznenadjuju, ali kostaju ovaj narod.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP