Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HRABRO

Vučić hapsi
Mrkonjića (Anketa)

Autor: D.D. | 09.10.2012 - 13:40:00h | Komentara: 120

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da protiv jednog člana aktuelne vlade želi da povede istragu, a iako ga u izjavi za "Blic" nije imenovao, prema saznanjima alo.rs radi se o ministru Milutinu Mrkonjiću!

Milutin Mrkonjić

Nisam ja tu ništa dirao: Milutin Mrkonjić | Foto: Mladen Šurjanac

Navodno, ministar Mrkonjić umešan je u sporni posao države sa slovenačkom firmom "Nuba invest" zbog čega je već naloženo privođenje Olivera Dulića.

- Baš me briga. Uopšte me ne interesuje na koga je Vučić mislio. Ne znam uopšte o čemu pričate - nevešto se branio Mrkonjić.

List Press piše da je Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije", povezao u iskazu pred specijalnim tužiocem ministra za saobraćaj Milutina Mrkonjića sa spornim izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na relaciji Batrovci-Beograd slovenačkoj kompaniji „Nuba invest".

Izvor Pressa tvrdi da je Drobnjak izjavio da je on bio prinuđen da potpiše drugo rešenje o davanju saglasnosti slovenačkoj firmi. Drobnjak je, kako tvrdi izvor ovog lista, u istrazi rekao da su ga dva ministra uveravala da se ne radi o magistralnoj infrastrukturi, već da se dozvola traži samo za određenu relaciju izgradnje na potezu od Batrovaca do Beograda i da za to nije potreno sprovesti ni tender ni složeniji postupak.


Putna infrastruktura i "Putevi Srbije" bili su u direktnoj nadležnosti ministarstva koje je Mrkonjić vodio.

Dačić: Svi smo zajedno protiv korupcije

"Borba protiv kriminala i korupcije i njihovo smanjenje je cilj koji je ova vlada najavila i zajedno smo u toj borbi od njenog formiranja. Kao premijer, očekujem podršku i rad svih ministara i ne samo na tom cilju, kao što će svi ministri koji rade na načelima koje smo utvrdili imati moju podršku. Biro za borbu protiv kriminala i korupcije radi u punom sastavu i veoma efikasno. Komunikacija među članovima vlade je kvalitetna i mimo redovnih zasedanja koja više nisu telefonska," rekao je ovim povodom premijer Dačić.

Poslednji komentari
  • Lili Vreme: 09.10.2012 11:54h

    Ova borba protiv korupcije koju sprovodi gospodin Vucic zajedno sa pravosudnim organima mora biti pravedna i bez povlascenih. Vreme je da se konacno zaustavi visedecenijska pljacka narodne imovine i manipulacija narodne volje. Svi smo svedoci da su slatke price o privatizaciji, tranziciji, demokratiji i boljem zivotu samo najobicnija sarena laza.

  • Ekaterina Vreme: 09.10.2012 11:55h

    Ukoliko se ispostavi da su svi krivi,nema razloga da budu postedjeni i budu iznad zakona.Vucic je koliko mogu da primetim,odlucan u svojoj borbi protiv svega nelegalnog i to podrzavam!

  • Milijan Vreme: 09.10.2012 11:58h

    I sve druge iz sadašnje ili bivše vlasti treba hapsiti ako su učestvovali u korupciji, nameštanju tendera. Sa korupcijom se možemo izboriti jedino ako se krene od vrha.

  • joka Vreme: 09.10.2012 11:58h

    Zakon je isti za sve, bez izuzetaka. Pa cak i za one u samoj Vladi. Svaka cast Vucicu na ovakvoj hrabrosti!

  • peca Vreme: 09.10.2012 12:02h

    Ovo je veliki i ozbiljan poduhvat, ovo ne moze svako! Za Vucica samo reci hvale! Covek se prihvatio jednog zaista odgovornog posla i istrajace u tome!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP