Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SASTANAK

Vučić i Đilas već sastančili

Autor: M. K. | 14.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandara Vučića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u vezi sa projektom „Beograd na vodi“ koji bi, bar po najavama, trebalo da bude održan do kraja nedelje, biće prvi zvanični sastanak Vučića i Đilasa u vezi s tom temom.

Protivnici i partneri:  Đilas i Vučić

Protivnici i partneri: Đilas i Vučić | Foto: Milan Obradović

Međutim, kako „Alo!“ saznaje, lideri SNS-a i DS-a od početka ove godine imali su više neformalnih susreta, tokom kojih su, između ostalog, razgovarali i o stranačkim pitanjima.


Odnos Vučića i Đilasa za mnoge je misterija. Javnost je upoznata i sa njihovim neslaganjima, ali i pohvalama jednog na račun drugog, zbog čega je još uvek nejasno kakva je priroda njihovog odnosa. Dok u čaršijskim krugovima neki tvrde da su Vučić i Đilas zapravo u odličnim odnosima, drugi u to ne veruju jer smatraju da nikako ne mogu da nađu zajednički jezik.

Međutim, najava da bi do kraja ove nedelje vicepremijer i gradonačelnik mogli da se sastanu u vezi sa projektom „Beograd na vodi“ ipak pokazuje da lideri najveće vladajuće i najveće opozicione stranke mogu da nađu zajednički jezik. S druge strane, najava tog sastanka pobuđuje i sumnju da bi se tokom tog susreta moglo razgovarati i o eventualnoj budućoj saradnji dve stranke i pored toga što je takvu mogućnost u startu odbacio Aleksandar Jovičić, šef poslaničke grupe SNS-a u gradskom parlamentu, koji je i najavio taj sastanak do kraja nedelje.
Naime, razgovori o stranačkim pitanjima Vučiću i Đilasu ne bi bili prvi ove godine.

- Vučić i Đilas su imali nezvanične susrete u februaru i aprilu, i to kao predsednici dve stranke. Đilas je na tim sastancima tražio da se ne sprovodi politički progon članova DS-a, ističući da svako ko je radio bilo šta što je u suprotnosti sa zakonom za to treba da odgovara, a ne samo zato što je član neke političke partije. Razgovarali su i o drugim pitanjima, ali šta konkretno, znaju samo njih dvojica - ističe izvor „Alo!” blizak jednom od lidera dve stranke.
Poslednji komentari
  • 55 godina politički emigrant Vreme: 14.08.2013 08:51h

    Dragi Bože, koliko su ova dvojica pljuvali jedan na drugoga, pretili smenjivanjima i zatvorom a sada opet zajeno šuruju! Time je potvrđeno staro mišljenje naroda, da kada su vlast i novac u pitanju, političari ne znaju šta je karakter! Ne reče li još stari rimski imperator Vespazijan "pecunia non olet" (novac ne smrdi) kada ga je sin zapitao zašto naplaćuje korišćenje javnih urinala. A Srbi, odvajkada kažu, "para vrti gde burgija neće". Dozvoljeno je pitanje, ko će u našem primeru prevariti (i dodatno se obogatiti) na račun koga?

  • bane Vreme: 14.08.2013 10:26h

    Cekaju dalje instrukcije za koaliciju..............jadna Srbija sa ovim strankama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP