Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER U BERLINU

VUČIĆ I MILER: Nemački kredit od 140 miliona evra za Srbiju do kraja godine (FOTO)

Autor: Tanjug | 27.08.2014 - 13:57:00h | Komentara: 1

- Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec - kaže premijer Srbije.

Aleksandar Vučić i Gerd Miler

Aleksandar Vučić i Gerd Miler

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom. Obraćajući se novinarima nakon sastanka, premijer Vučić je izjavio da je ovo ključna adresa i da je razgovor sa nemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.
Tema sastanka bila ‎je podrška u kreditima, koje Nemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona evra, a bilo je reči i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.
Premijer Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku ministra Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao ‎i projekte za razvoj preduzetničkog duha.
“Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem. Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke – istakao je premijer Vučić nakon sastanka.

Aleksandar Vučić i Gerd Miler

U popodnevnim satima predsednik Vlade Republike Srbije razgovaraće sa predstavnicima Svetske banke.
U Berlinu će u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, biti održana Konferencija o Zapadnom Balkanu. Tom prilikom savezna kancelarka Angela Merkel će, nakon što je 15. jula u Dubrovniku učestvovala na Samitu šefova država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, zajedno sa ministrom privrede Zigmarom Gabrijelom i ministrom spoljne politike Frankom-Valterom Štajnmajerom primiti šefove vlada, ministre spoljnih poslova i privrede šest država Zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije.
Poslednji komentari
  • bojann90 Vreme: 03.09.2014 11:57h

    Nadamo se da ce biti sve bolje i bolje,po pitanju nezaposlenosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP