Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UPRKOS LOŠIM BEZBEDNOSNIM PROCENAMA

Vučić: Ići ću u Potočare

Autor: I. N. / Agencije | 09.07.2015 - 18:31:00h | Komentara: 10

Premijer Vučić rekao je danas u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebrenčkim žrtvama u Potčare, uprkos lošim bezbednosnim procenama.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale, rekao je Vučić novinarima nakon susret sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom u Briselu. On je rekao da mu ne prija atmosfera koja dolazi iz zemalja u regionu ali i da se i dalje nada miru između Srba i Bošnjaka.


On je dodao i da ga ne zanimaju ni pojedine uvredljive izjave na račun Srbije.
- Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao na provokacije i uvrede, rekao je Vučić i dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos.


Upitan da prokomentariše današnju rezoluciju o Srebrenici koju je doneo Evropski parlament, Vučić je kazao da je primetio da su vodeću ulogu u tome imali hrvatski poslanici.
- Neću ništa više da kažem i sad će se sto prvi put ugristi za jezik, rekao je premijer Srbije.

Premijer Vučić boravi u Briselu gde se sastao sa šefom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom. Vučić je rekao da je Junker pohvalio reforme Vlade.

- Šef Evropske komisije je pokazao iskren odnos i veliko poštovanje prema Srbiji. I on je, kao i gospođa Merkel, pohvalio ekonomske reforme i sve što je Vlada Srbije do sada uradila i podržava što ranije otvaranje poglavlja u pregovorima o proširenju, rekao je Vučić.

Premijer kaže da su razgovarali i o pregovorima sa Prištinom, kao i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Vučić smatra da će sa Junkerom uspešno sarađivati u narednom periodu.

- Mislim da će Srbija imati dobrog prijatelja u njemu. Mislim da se njemu dopada što nismo došli ni da plačemo, ni da molimo za novac. Mi smo došli da tražimo podršku za Srbiju i više znanja, a za novac ćemo se sami snaći, poručio je Vučić.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker trebalo bi da poseti Srbiju u oktobru.

Poslednji komentari
  • Zeljko Vreme: 09.07.2015 20:06h

    Ja ovo ne razumijem nemoze g-din Vucic odluciti ide li u Potocare ako bezbjednosne sluzbe sugerisu da se neide i Vezano za rezoluciju koja je danas izglasana u EU parlamentu poslje Americkog kongresa koji je isto uradio nesto nismo vidjeli te iskrene prijatelje Srbije nego je skoro jednoglasno usvojena. Hrvatska je ocito po necijem nalogu bila inicijator ili ako nije bilo naloga vjerovatno su osjetili trenutak da se trebaju opet dokazivati a to im je najlakse na racun Srba. Da ima imalo postovanja Hrvatska politika poslje Oluje te da se i ona teritorijalno nalazi u tom regionu ako nista drugo trebala je biti suzdrzana. Dalje price i retorika te briga od strane Srbije vezano za Region je totalno nepotrebna.

  • istina Vreme: 09.07.2015 22:49h

    Da nije tuzno bilo bi smesno.Ali nije Vucic prvi srpski politicar koji radi protiv Srbije i Srba,istorija ih mnoge pamti.

  • 888 Vreme: 09.07.2015 23:45h

    Znaci ,, vucicu ,, uspele su engleske i americke tajne sluzbe da te nagovore pod kojekavim ucenama da odes u srebrenicu? A ko ce da se izvine SRBSKIM ZRTVAMA ko i kada ce doci da to uradi javno? Previse si jeftin i nesiguran,a mnogo si uplasen sve sto radis iz straha radis.

  • mladjar Vreme: 09.07.2015 23:51h

    Vucko, dosadan si vise. Idi vec jednom u te Potocare i nemoj da zakasnis, molim te. I ne zaboravi obavezno da se poklonis do crne zemljice.

  • asid Vreme: 10.07.2015 00:41h

    Nisam siguran da će Vučić biti zaštićen u Potočarima!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP