Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POPULARNOST PREMIJERA KARTA ZA APSOLUTNU VLAST

Vučić ide na opšte izbore!

Autor: M. Keranović - D. Ramadani | 14.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 12

Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću, i te kako odgovara da se u decembru, zajedno sa lokalnim i vojvođanskim, održe i parlamentarni izbori. Naime, na taj način, aktuelni premijer, koji još uživa veliku popularnost u narodu, izborio bi se za još jedan mandat i tako osigurao vlast na svim nivoima za svoju stranku u naredne četiri godine.

U novoj vladi  nema mesta za socijaliste:  Aleksandar Vučić

U novoj vladi nema mesta za socijaliste: Aleksandar Vučić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Izvori Alo! bliski kabinetu premijera uveliko pričaju da od rekonstrukcije Vlade nema ništa i da bi već u decembru moglo da se ide i na parlamentarne izbore. Naime, na jesen bi trebalo da budu raspisani lokalni i vojvođanski izbori za 20. decembar, pa se pominje mogućnost da istog dana budu održani i parlamentarni izbori. A vladu bi onda formirali samo SNS i one stranke koje se nađu na njenoj listi.


Mi smo uvek raspoloženi!


U SNS-u kažu da, što se njih tiče, uvek su raspoloženi da se proveri volja građana.
- O parlamentarnim izborima trenutno ne razmišljamo, već smo fokusirani na oporavak privrede, ekonomske reforme i poboljšanje standarda građana. A svakoga dana zahtevamo da Bojan Pajtić podnese ostavku i da se raspišu pokrajinski izbori, jer je njihov kriminalni režim opljačkao Vojvodinu i doveo građane na ivicu egzistencije - rečeno nam je u SNS-u.

Analitičar Đorđe Vukadinoviće ne isključuje mogućnost da budu raspisani i parlamentarni izbori jer, kako navodi, Vučić o svemu odlučuje u zadnji čas.


- Postoji mnogo razloga i za i protiv izbora. Razlozi “za” izbore su da se izbori još jedan mandat dok je popularnost i lična i stranačka još uvek visoka i da se na taj način zapuše usta protivnicima.

Drugi je taj što je popularnost i stručnost lokalnih kadrova veoma skromna, pa ako bi se odjednom raspisali i lokalni i parlamentarni izbori, parlamentarni bi povukli rezultat i na lokalu.

Sa druge strane, bilo bi teško objasniti kako jedna Vlada koja je navodno veoma popularna i uspešna opet ide na izbore. Kad je reč o SPS-u, oni ih ne koče i njih naprednjaci mogu i sada da izbace iz Vlade, što znači da to ne može biti razlog za vanredne izbore - pojašnjava Vukadinović.
Ministar i lider SDPS-a Rasim Ljajić kaže da parlamentarni izbori u decembru nisu realna opcija.

- Mi se uveliko spremamo za lokalne i vojvođanske izbore koje očekujemo da se održe u decembru i u tom smislu nas parlamentarni izbori ne bi iznenadili. Ali u političkom smislu oni bi bili iznenađenje, jer ne vidim da u ovom trenutku postoji potreba za njima ako znamo da imamo stabilnu većinu i da je pred nama još dosta posla koje treba da uradimo kako bismo sproveli sve reforme - navodi Ljajić. Upitan da li bi SDPS na parlamentarnim izborima opet bio na zajedničkoj listi sa naprednjacima, Ljajić navodi da je SNS stranka sa kojom bi sigurno prvo razgovarao.

- Mi smo bili na listi SNS-a i logično je da sa njima prvo i razgovaramo o tome da i na narednim izborima nastupimo zajedno. Međutim, mislim da je o svemu tome rano govoriti - kaže Ljajić.

Vukomanović: Ne bismo se iznenadili!

Dijana Vukomanović tvrdi da je reč o nagađanjima, ali navodi da socijalisti ne bi bili iznenađeni ukoliko bi do parlamentarnih izbora na kraju i došlo.
- Prosečan vek trajanja vlada u Srbiji u proteklih 25 godina je oko 2,5 godine, tako da mi, socijalisti ne bi bili iznenađeni ni takvim razvojem događaja. Ipak, opozcija je isuviše slaba da bi izazvala vanredne izbore. Šta god da se desi naša koaliciona formula ostaje ista - formiramo listu sa PUPS-om i JS-om. Dovoljno smo jaki i mi i SNS da bismo morali da formiramo jednu listu - rekla je za „Alo!“ Vukomanovićeva.

Poslednji komentari
  • darko Vreme: 14.04.2015 08:08h

    Mislim da u sledecoj vladi nece biti mesta za SNS i Vucica,unistili su Srbiju!

  • mr Vreme: 14.04.2015 08:31h

    Prpa,Šešelja u Hag, pa na izbore. Lepo je to Vučko smislio.

  • Peca Vreme: 14.04.2015 09:27h

    Spasi Srbiju i raspiši izbore.

  • bube Vreme: 14.04.2015 09:48h

    Sta li ce jos da izmisline: rekonstrukcije, obecanja, busanje u grudi, liderstvo u regionu. Dovelo je da vise nema sta vucic da izmisli pa ajde sad i ovo. Isplatice se Bler na kraju.

  • B54 Vreme: 14.04.2015 10:13h

    Preuzvišeni je smetnuo sa uma da Pokrajinske izbore raspisuje Pokrajinska Skupština, i to će se desiti na proleće 2016. godine, a ne njegova kamarila, pa da u jednom naletu pokuša da zbriše sve. Neće moći dragi prijatelju, bar ne ovaj put.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP