Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČENO

Vučić ide u Srebrenicu 11. jula!

Autor: Alo.rs | 07.07.2015 - 23:22:00h | Komentara: 4

Sinoć je održana vanredna sednica Vlade Republike Srbije, posle koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio jednoglasnu odluku vlade da on predstavlja Srbiju u Srebrenici 11. jula.

Premijer Aleksandar Vučić na večerašnjoj sednici Vlade

Premijer Aleksandar Vučić na večerašnjoj sednici Vlade | Foto: V, Laliić

- Vlada je donela jednoglasno odluku,  da ukoliko postoje uslovi za to predstavljam Republiku Srbiju u Srebrenici 11. jula. Takvu odluku smo doneli jednoglasno zato što smatramo da mi Srbi koji smo mnogostradalni narod imamo obavezu da poštujemo tuđe žrtve, tako će oni početi da poštuju naše žrtve.

Pozivam i gospodina Izetbegovića da sa mnom poseti i srpska stratišta. To što ću ići u Srebrenicu, znači da ću ići ponosna i uzdignuta čela i predstavljati Srbiju i lepu i dobru koja je u stanju da prizna da su neki pojedinci činili zločine i mi sve te zločine osuđujemo i sve zločince ćemo pravosnažno osuditi. Taj čin mora da bude veći od svake politike - rekao je premijer Aleksandar Vučić sinoć posle sednice Vlade..

Sednica Saveta bezbednosto UN na kojoj je trebalo da se raspravlja o rezoluciji o Srebrenici odložena je za danas. Kako je premijer izjavio, tekst rezolucije, ukoliko ostane u ovom obliku, neće biti usvojea.

Vlada Srbije Sednica

Vlada Srbije | Foto: Vesna Lalić

- Rezolucija o Srebrenici nije usvojena na Savetu bezdnosti UN. Srbija ovu vest ne doživljava kao pobedu jer u Srebrenici nema pobednika već samo žrtava koje zahtevaju poštovanje. Srebrenica i svako drugo stratište, srpsko stratište jeste pre svega naš balkanski greh i velika opomena, nama, koji mi ovde omeđani tim grobnicama treba da živimo. Samim tim danas mi ne likujemo u onome što bi neko nazvao srpskom pobedom. Ne želimo da negiramo bilo čiju odogovornost.

Srbija nikad nije bila hulja na Balkanu. Poštujemo sve žrtve, gonimo sve zločince, hoćemo najiskrenije da pružimo ruku svim našim susedima. Samo nećemo poniženje. Mislim da smo uspeli da po prvi put pokažemo da Srbiju niko ne može da gazi. Smatramo da ta rezolucija i nije imala za smisao nikakvo pomirenje. I pred ovu sednicu položaj Srbije nije bio dobar. Nemamo uticaj na globalne tokove, nemamo ni mentore ni sponzore... Šta god da radite biće beznačajno ali važno je da to radite, i jako je važno da to nastavimo da radimo.

Da probamo sami bez upliva sa strane da oprostimo jedni drugima. Mi smo danas u toku dana imali bezbroj konsultacija sa različitim predstavnicima različitih zemalja koje su članice Savet bezbednosti UN i dobili smo uverenje da takva rezolucija neće biti usvojena - zaključio je premijer.

Premijer je rekao da je zahvalan svima koji su pomogli da takva Rezolucija ne bude usvojena, Republici Kini, Rusiji...

- Mi nismo to tražili od Moskve, Rusija je velika sila, mi smo mala zemlja... Ništa nismo nudili, a Rusi nisu ništa tražili. Rusija se ponašala u skladu sa principima koje poštuje - rekao je premijer.

Poslednji komentari
  • Đuka Vreme: 08.07.2015 00:57h

    Vučiću, povedi sa sobom gazda Britvu u Srebrenicu. Da kleknete po njihovim običajima.

  • milan Vreme: 08.07.2015 01:02h

    Razlog sto ide tamo je???

  • srle Vreme: 08.07.2015 01:14h

    Kao prvo ti nisi Srbin! Jer da jesi, postovao bih prvo svoje zrtve! Ti ih ocigledno u svom mozgu nemas! Izbrisao si ih, jer je zapad tako rekao i to manje vise vecina nas zna! A sednica vlade je odrazana reda radi, jer se vec znalo da ces tamo ici po nalogu gore navednih!

  • Lady Vreme: 08.07.2015 10:17h

    Zašto nije otišao prvo u Bratunac da se pokloni srpskim žrtvama? Verovatno ne sme od stranih gazda!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP