Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER NA UDARU

Vučić: Imam dokaze da napadi protiv mene dolaze iz međunarodne zajednice!

Autor: Agencije | 09.06.2014 - 13:15:00h | Komentara: 24

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima i neki ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice.

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

"I sve što radi zamenica šefa misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Misle da ću moliti boga da prestanu. Nećete me ućutkati i neću nikada da ućutim jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je Vučić u Vladi Srbije.

Vučić je poručio danas da je, kada je u pitanju sloboda medija u Srbiji, OEBS lagao i da mu zato od njih nije potrebna nikakva pomoć ni podrška, da je jedino tražio izvinjenje i da on to izvinjenje čeka.

"Oni (OEBS) su lagali, a kada lažete elementarna pristojnost je da se izvinitite. Neću dozvoliti da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. To ne znači da neću da štitim pravo ove zemlje na istinu, ako ste lagali za 'Blic', za Adrijanu Limu i neke ćevapčiće...", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji.

On je poručio da se nimalo nije uplašio i da ništa njegovo nije na kocki. Jedino bi, kaže, mogao da ostane bez političke funkcije i dodaje da je njemu važnije da ne ostane bez obraza.

U tom smislu, premijer je rekao da se ne slaže sa saopštenjem ministra za rad i zapošljavanje Aleksandra Vulina koji je od OEBS-a i međunarodnih institucija zatražio zaštitu za Vučića i njegovu porodicu.

Ipak, dodao je da je zahvalan Vulinu što misli o njemu i njegovoj porodici.

"Ne slažem se da on traži pomoć i podršku od OEBS-a jer meni nikakva pomoć nije potrebna, dovoljno sam jak i imam hrabrosti i snage da se suprotstavim svim lažima", rekao je Vučić.

Zato ću, dodao je, naći rešenje i neće me uplašiti.

"OEBS je izgovarao neistine i laži, a ja sam govorio istinu. Oni su rekli da nemaju dokaze, ali da to ne znači da nije istina (da u Srbiji ima cenzure)", rekao je premijer i dodao da zato sa njima nema o čemu da razgovara.

Premijer je rekao da se slaže sa predstavnicom OEBS-a u Srbiji Polom Tidi da u našoj zemji postoje pritisci na medije, ali je dodao da on te pritiske ne vrši.

"Ali mnogi iz međunarodne zajednice vode kampanju protiv mene i moje porodice. I sve to što je radila Tide je pritisak na medije i kampanja protiv mene", rekao je Vučić poručivši da ga to neće ućutkati i da nikada neće moliti Boga da to prođe.

"Nikada neću da ćutim. Ja sam tražio izvinjenje i čekaću to izvinjenje oni će naći način da se izvinu", naveo je premijer i dodao:"Mislite li da ću da se povučem da se sklonim, da uteknem od laži".

Upitan da komentariše optužbe izrečene u emisiji Utisak nedelje na TV B92 da njegov brat lobira da TV Kopernikus dobije nacionalnu frekvenciju, Vučić je rekao da to nije tačno i da njegov brat nema sa tim nikakve veze, odnosno da njegov brat "nema ni pojma šta je to Kopernikus".

"Ali nekima nikada nije dosta. Ja neću da molim Boga da prestanu i neću da molim OEBS ni za šta i u to je ono u čemu se ne slažem sa Vulinom", rekao je Vučić dodavši da je Vladi Srbije važno da napravi bolju zemlju.

Neću, istakao je premijer, da molim OEBS ni za šta, OEBS mi ni za šta nije potreban, meni je potreban naš narod i odlučnoist našeg naroda i to mi je jedino važno. Da se povlačim pred lažima - taj film nećete da gledate.

"Možete da me pobedite na izborima ili bez izbora, možete i linčovanje da organizujete, ali da vam se sklonim na pamet mi ne pada", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će biti ispitani problemi u vezi sa hakovanjem sajta Pešcanik, premijer je rekao da će dirketor policije ili ministar dati detaljne informacije kada završe istragu o tome, a da on, kako je rekao, u ovom trenutku ima samo preliminarne informacije.

NIKOLIĆ OBAVLJA DUŽNOSTI U SKLADU SA USTAVOM

Vučić je rekao i da predsednik Srbije Tomislav Nikolić obavlja svoje dužnosti u skladu sa Ustavom, uključujući i predstojeću posetu Beogradu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Upitan na konferenciji za novinare da prokomentariše to što će se Nikolić sastati sa Lukašenkom u istom danu kada će Vučić u Berlinu razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, što prema pisanju medija predstavlja podrivanje Vučićeve posete, on je odgovorio:

"Tomislav Nikolić obavlja svoje predsedničke dužnosti u skladu sa Ustavom. Ja ću tada biti u Nemačkoj dva dana i to je sve što mogu da kažem", rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • zm Vreme: 09.06.2014 14:03h

    Vučiću,nemoj da si osion kao što je bio Milošević,ako si zaboravio Oebs je na Kosovu bio predhodnica Nato bombardovanja,spusti loptu ako stvarno voliš Srbiju.

  • mili Vreme: 09.06.2014 14:36h

    BUDI DOBROVOLJAC KAO I TVOJ PRIJATELJ NIKOLIC-VELIKI CETNICKI VOJVODA.

  • Milan Zivanovic Vreme: 09.06.2014 14:39h

    Sefe a oce to! Oce ti napadi mozda od ovih poplava u Srbiji! A jos kad krenu nas da napadaju nisam kao v.d. direktor radio kako treba kako god okrenemo nas neko naguzi! Sami smo krivi za nase ponasanje!

  • Maxic Vreme: 09.06.2014 14:43h

    Pa kad nemaju ljudi pametnija posla pa se bave glupostima i uzaludnim rusenjem Vlade i Premijera.

  • Dalibor Vreme: 09.06.2014 15:07h

    @zm rodjace ovo je gluma, kapiras veliki vodja vrsi performans, ali ne da bi prevario OEBS, nego nas.....sve je to u dogovoru !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP