Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI REŠENI DA U FEBRUARU IDU NA PARLAMENTARNE I GRADSKE IZBORE

Vučić istog dana osvaja i mesto premijera i Beograd!

Autor: I. K. - M. D. | 01.10.2013 - 07:44:00h | Komentara: 22

Aleksandar Vučić mogao bi već u februaru da formalno osvoji mesto premijera Srbije i da istog dana obezbedi naprednjacima mesto gradonačelnika Beograda!

Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović

Vučić ima najviše poverenja u Zoranu Mihajlović

 

SNS na krilima popularnosti
svog lidera planira da trijumfuje i u Republici i u Beogradu

Naime, kako saznajemo, nakon sve učestalijih zahteva za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, Srpska napredna stranka na poslednjim stranačkim sastancima ozbiljno je razmatrala opciju da se već u februaru, pored beogradskih, održe i prevremeni parlamentarni izbori, saznaje „Alo!“ od dobro obaveštenog izvora iz vrha ove partije!

Glavni razlog zašto naprednjaci priželjkuju objedinjene izbore na oba nivoa, jeste to što sva istraživanja govore da bi zahvaljujući popularnosti Aleksandra Vučića ostvarili ne samo ubedljiv trijumf na republičkom nivou, nego bi osigurali i pobedu u prestonici i istovremeno oslabili snagu lidera Demokratske stranke i tek smenjenog gradonačelnika Dragana Đilasa u glavnom gradu.

Zorana za gradonačelnika?

Zorana Mihajlović, aktuelna ministarka energetike i potpredsednica SNS-a, pominjana je prethodnih dana u političkim krugovima kao mogući kandidat naprednjaka za budućeg gradonačelnika Beograda. Ovu opciju pomenuo je i lider demokrata Dragan Đilas, koji je s njom gostovao u emisiji „Utisak nedelje“, a ministarka nije decidno odbacila tu mogućnost.
 

- U Vladi Srbije sve su glasnije najave da nas krajem zime ili početkom proleća očekuju vanredni izbori. Sada se februar pominje kao najrealniji termin. Indikativno je da naprednjaci ne izlaze sa imenom kandidata za gradonačelnika Beograda, a sve su jači pritisci da se ne čeka šest meseci sa izborima u prestonici. Da SNS ne razmišlja o objedinjenim izborima, svakako bi u roku kraćem od šest meseci zakazali glasanje za Beograd... Ovako odugovlače i još vagaju koja im je opcija najbolja. Svesni su da se Dragan Đilas i DS ne kotiraju baš najbolje na republičkom nivou, a oni bi baš na svojoj popularnosti u Srbiji ubedljivo mogli da dobiju i Beograd, zahvaljujući izrazito personalnoj kampanji zasnovanoj na Vučićevom rejtingu - objašnjava naš izvor iz Nemanjine 11.

Posle Vučićeve poruke da izbori nisu prioritet, ali da ih praktično izazivaju sve učestaliji zahtevi drugih stranaka da se održe, visoki funkcioneri SNS-a ne propuštaju priliku da javno upozore da „vanredni izbori nisu nemogući“!

- Izbori na republičkom nivou nisu neka tabu tema, ukoliko na drugi način kroz dnevnopolitičko delovanje ne mogu da se realizuju određeni koncepti. Postoje bolne stvari koje ćemo morati jednostavno da realizujemo u procesu opšte reorganizacije države, a moguće je da ne misle svi kao mi. Zbog toga krajnji sud trebalo bi da imaju građani. Da li će to biti ili ne, to ne zavisi samo od nas i najmanje od nas zavisi - poručio je juče Igor Mirović, potpredsednik naprednjaka.
Podsetimo, vicepremijer je izjavio da „nema želju da se ide na vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, jer bi to zaustavilo reforme, ali da ne može ni da ih isključi, jer je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj se svaki dan napada, maše izborima i legitimitet, koji je neupitan, dovodi u pitanje“.

S druge strane, strah SPS-a od izbora je sasvim logičan, jer je izvesno da bi nakon narednih izbora izgubili sve poluge vlasti koje danas imaju, a postoji opasnost i da reziltat SNS-a omogući Vučiću da sam ili sa manjinskim partnerima, formira vladajuću većinu.

Socijalisti izigrali naprednjake!
Nakon smene Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda, pripreman je teren i za rušenje Demokratske stranke na opštinskim nivoima u prestonici. Tako je Palilula bila najozbiljniji kandidat da postane prva beogradska opština u kojoj bi došlo do prekomponovanja vlasti. Plan je bio da naprednjaci sa svojih 16 odbornika obezbede većinu uz podršku po pet odbornika iz redova socijalista i DSS-a, ali i četiri predstavnika koja je Dušan Petrović uspeo da preuzme od DS-a (3) i PUPS-a (1). Iako je do smene trebalo da dođe na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Palilula, prema našim saznanjima, socijalisti su u poslednjem trenutku odustali od takvog scenarija uz obrazloženje da za to „još nije vreme“.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 01.10.2013 07:57h

    e moj vučiću,ni jedna od 24 sumnjive privatizacije sudski nije okončana,pritvoreni iizlaze iz pritvora-sud ih neosuđuje,radnici se sve vise otpuštaju.penzioneri umiru jer nemaju novac za lekove,omladina nam sve vise stari a nemaju ni dana radnog staža.seljaci propadoše.kosovo prodato.sve crno da crnje ne može biti.a ti dovrši ono što su tadić I đilas započeli...pa još glasove naroda na novim izborima! nećeš ih dobiti.

  • Mendela Vreme: 01.10.2013 07:58h

    Pa ovo je nečuveno. More, možda ćeš biti premijer, jer Dačić je odigrao svoje, ali i gradonačelnik nećeš sigurno... A o tome koliko će SNS dobiti glasova, pitaj Novosađane.

  • Vesna Vreme: 01.10.2013 08:19h

    Megalomanija bez pokrića. U stvari, svakodnevno dokazuju da je Đilas u pravu.

  • aleksa Vreme: 01.10.2013 09:51h

    SNS i SPS uz normalno DS NIKADA vise.Ovo je pogubna politika za Srbiju.

  • Vitez Vreme: 01.10.2013 10:03h

    Preigrao si se Vučiću.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP