Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠTA NAS ČEKA

Vučić: Izbori nisu potrebni, ali ih ne isključujem!

Autor: Tanjug | 29.09.2013 - 22:47:00h | Komentara: 1

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema želju da se ide na vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, jer bi to zaustavilo reforme, ali da ne može ni da ih isključi jer je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj se svaki dan napada, maše izborima i legitimitet, koji je neupitan, dovodi u pitanje.

"Nadam se da ih neće biti zato što mislim da bi to zaustavlo ove teške reforme. To bi bilo samo odlaganje, zato se nadma da ih neć biti, ali ne mogu da isključim tu mogucnost, jer je prosto nemoguće raditi u takvoj atmosferi", rekao je Vučić na TV Pink.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 On je rekao da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima i da je premijer Ivica Dačić strateški dobro vodio vladu, kao što je i predsednik Srbije, kako je rekao, veoma dobro obavlja svoju funckiju.

"Ali, ako treba da radimo u nemogućoj atmosferi, gde se svaki dan napada, kao u vreme rušenje vlade (Vojislava) Koštunice i kada se svaki dan preti izborima, dođete u situaciju da kažete - nemamo problema sa tim, nemamo problem sa dokazivanjem legitimiteta, iako mislim da i oni znaju da legitimitet postoji", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, to je kao u krilatici "držite me da ga ne udarim".
On je rekao da niko u vladajućoj koaliciji ne zaustavlja reforme koje su najvažnije, a da bi, da je takav slučaj otišao kod predsednika Nikolicja i rekao da se tako dalje ne može i da treba ići na izbore.
"Ali to nije slučaj", rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • kya Vreme: 30.09.2013 07:50h

    Ono sinoc je bila bruka i sramota .... ako covek ima zelju da razemlji paore onda to neka i kaze, a ne da uvija u oblande kojekakvih stranih ulaganja i kritikom na racun paora o tome kako drzava nece uticati na cene! A drzava hoce da utice indirektno zabranom uvoza/izvoza ili intervencijom iz robnih rezervi ????!! Ili ulagivanje monopolistima koje on naziva ''uljarima''!? MMF kritikuje subvenicije, a ne kaze da su svuda u okruzenju duplo vise nego kod nas??!! TAko izgleda plan za poljoprivredu ako ga se lati demagog i diletant. STrasno, ako su oni prethodni bili devastatori poljoprivrede, ovaj ce biti grobar 100%. Ima da za 10 godina 90% paora ostane na ulicii bez zemlje, kazan to je nasa buducnost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP