Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOBRA MUSTRA

Vučić kopira kabinet Merkelove?

Autor: Vesti | 17.04.2014 - 09:46:00h | Komentara: 1

Budući premijer Aleksandar Vučić pravi Vladu Srbije po ugledu na kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel, otkrivaju za "Vesti" izvori bliski lideru naprednjaka koji je na sednici Glavnog odbora i najavio Vladu od 17 članova.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Nemačka vlada ima 15 resora i kancelara, a Vučić još nije definitivno prelomio strukturu, ali bi eventualno uveo još jednog potpredsednika Vlade, moguće Zoranu Mihajlović. Mada je ona izrazila želju da ostane u energetici, nije isključeno da Vučić oformi resor privrede i energetike i da Kori Udovički, koju je najavio kao ministra za privredu, dobije i drugu oblast. U prilog tome ide činjenica i da je Udovički već bila ministar energetike u Đinđićevoj Vladi.

Mali ipak gradonačelnik?

Mediji spekulišu da bi ministar pravde Nikola Selaković mogao da bude novi gradonačelnik Beograda, ali naši izvori navode da bi na čelu srpke prestonice mogao da ostane jedan od najbližih Vučićevih saradnika Siniša Mali.
- Selaković i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević slove kao kandidati za ministra pravde, a u slučaju da Selaković nastavi da vodi taj resor Đurđević bi mogao da bude generalni sekretar Vlade - kaže sagovornik "Vesti".

- Lider naprednjaka je najavio pet do šest ministara iz SNS-a, poput Merkelove zadržaće ministarstva sile - policiju i vojsku, ali i pravdu, a razmišlja da partijskim funkcionerima poveri poljoprivredu i zdravstvo - kaže naš sagovornik i potvrđuje nedavno objavljena saznanja "Vesti" da diplomatija ide lideru socijalista Ivici Dačiću, dok će radni odnosi pripasti Rasimu Ljajiću.

- Dačić je pokušavao da izboksuje tri ministarstva, što mu nije pošlo za rukom, pa će Slavica Đukić-Dejanović ostati kratkih rukava, a Aleksandar Antić bi mogao da ostane u Ministarstvu saobraćaja koje vodi od rekonstrukcije prethodne vlade - otkriva naš izvor. Ukazuje i da bi preostala ministarstva mogla da pripadnu vanstranačkim kadrovima. Naš sagovornik pojašnjava da će se resor porodice (koji ima i kabinet Merkelove) u Vučićevoj vladi opet zvati za sport i omladinu i da će ga, kao i do sada, voditi vaterpolista Vanja Udovičić.

Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: AP

Da će Vlada biti različita od svih dosadašnjih po "sastavu, funkcionisanju i rezultatima" rekao je dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković.

Ministrima, ali ni građanima neće biti lako, jer se iz Vučićevih, oštro i povišenim tonom, izrečenih poruka naziru "krv, znoj i suze".
Poslednji komentari
  • Miljenko manjina Vreme: 18.04.2014 12:21h

    Pa sto ne bi kopirali najbolje na svetu. Nemci su imali krizu spajanjem dve Nemacke i uspeli su da je prebrode i postanu jedna od najjacih ekonomskih drzava u svetu. Pa sto nam takvi ne bi bili za ugled. Samo jos da se u narodu stvori odlucnost da marljivo i uporno radi kao sto to cine nemci. Gde bi nam onda bio kraj?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP