Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NESTAŠNA MINISTARKA

Vučić: Kori, počeo rat!

Autor: S. Vojinović | 07.06.2014 - 19:18:00h | Komentara: 9

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je jedan od retkih članova kabineta Aleksandra Vučića koji je često, da li zbog svoje neposrednosti ili nerazumevanja jezika, na „tapetu“ premijera!

Kori Udovički

Kori Udovički | Foto: Goran Srdanov

Naime, ministarka Kori često nešto ili ne razume ili nije čula. Tako se na jednoj od ranijih sednica Vlade premijer Srbije našalio sa njom rečenicom: „Počeo je rat, Kori!“.

- Premijer je pred svim članovima Vlade objašnjavao pojedinosti zakona o privatizaciji i stečaju. Svi su ga vrlo ozbiljno slušali, samo je Kori sve vreme komentarisala. Čak je i Vučića tokom njegovog izlaganja najmanje četiri puta prekidala. Da nešto pita, nije dobro čula, da joj se pojasni. On joj se u jednom trenutku onako, u šali obratio: „Počeo je rat, Kori!“. Iako je tema bila ozbiljna, neki od ministara su se nasmejali. Ali, to je Kori! Uvek nešto da pita! Niko joj ne zamera, pa ni premijer Vučić - objašnjava naš sagovornik iz Vlade Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Goran Srdanov

Juče smo pokušali da dobijemo komentar od ministarke Kori Udovički. Na njen mobilni telefon javila se saradnica iz kabineta koja nam je rekla da će se Udovički javiti posle sastanka. Međutim, ona se do zaključenja „Alo!“ nije javila. Da premijer voli da se našali sa ministarkom državne uprave pokazao je već na prvoj sednici Vlade, krajem aprila. Ona je tada dobila nekoliko prekornih reči, pošto je zakasnila nekoliko minuta. Naime, kada je prošla pored novog premijera Aleksandra Vučića, on je rekao: „Izvini, što kasniš“, na šta se Kori nasmejala i zbunjeno rekla: „Izvinite“.

Da je ministarka, iako ozbiljan ekspert u svojoj oblasti, prilično neposredna, pokazala je i simpatičnom izjavom u trenutku preuzimanja dužnosti u svom ministarstvu kada je ispričala da, iako je prihvatila da kao ekspert učestvuje u novoj vladi, nakon što je čula ekspoze koji je Vučić izložio, gotovo nije oka sklopila.

- Vučićev ekspoze ostavio me veoma zamišljenom i nisam baš lagodno spavala jer su to veoma kratki rokovi i velike ambicije - rekla je tada Udovički.

Kori u prevodu znači „sunce“
Osim bogate poslovne biografije, sam život ministarke državne uprava i te kako je egzotičan. Ćerka Bolivijke, Karoline Nine, i diplomate Lazara Udovičkog rođena je u La Pazu, u Boliviji, a ime Kori na jeziku Inka znači sunce.


- Uspomene na detinjstvo isključivo su mi vezane ipak za Beograd. Do moje pete godine smo živeli na Topčiderskom brdu, potom smo se odselili u inostranstvo, a kasnije, na moju sreću, opet vratili. Jedna od najdražih uspomena mi je proleće u Beogradu kada smo brali ljubičice, i to je za mene tada bila najvažnija stvar - kaže Udovički za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 07.06.2014 19:22h

    Споран је докторат свастике на Шербеџија Радета дотичне Удовички Кори.

  • meca Vreme: 07.06.2014 20:04h

    Ona bar sme da pita, ostali ili ne znaju ili ne smeju

  • VECA Vreme: 07.06.2014 20:43h

    STA JE TU CUDNO, JEDINA OBRZOVANA I RAZUMNA OSOBA U VLADI! TREBA RASTUMACTI NASE NEBULOZE KOJE SE PROVLACE KROZ SKUPSTNSKU GOVORNICU!

  • Maa Vreme: 08.06.2014 03:54h

    Vauuu, pokazimo jos jednom kako je Vodja borben!

  • Mikos Vreme: 08.06.2014 06:24h

    Pitala? Pa jedino ona ima i kuraži da nešto pita! Ostali, klimaju glavama ko razumeju SVE što zbori VELIKI vodja!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP