Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAZOČARAN

Vučić ljut na Dačića!

Autor: Danas | 05.04.2013 - 12:30:00h | Komentara: 6

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ljut je na premijera Ivicu Dačića zbog toga što je bez konsultacija i dogovora s njim javno rekao da mu je Vučić tokom razgovora u Briselu zbog razočarenja rezultatom dijaloga nudio ostavku.

Nikad čuli za  Danin slučaj:  Ivica Dačić i  Aleksandar Vučić

Naljutio se: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić | Foto: Miloš Perić

Vučić, iako nema razloga da krije da je nudio ostavku, misli da je javnost to trebalo da sazna od njega ili pak da premijer to saopšti posle konsultacija s njim. Kako kažu dobro obavešteni izvori, zbog ovakvog Dačićevog nastupa, političke tenzije su dodatno podignute i dat je novi materijal za spekulacije o prevremenim izborima. Takođe, može se pretpostaviti da je lider SPS ovim želeo da i međunarodni ugled prvog čoveka SNS dovede u pitanje, kažu sagovornici Danasa iz vladajuće koalicije.

Ovakav Vučićev stav potkrepljuje i njegov nastup u preksinoćnom Dnevniku RTS, gde je vidno ljut rekao da tokom pregovaračkog procesa nijednog trenutka nikome nije pretio izborima, već da se ponašao odgovorno, ali da danas taj nivo odgovornosti zahteva i od ostalih političkih aktera koji treba da se izjasne o izboru pred kojim se Srbija nalazi.

Navodi u britanskim medijima

Dopisnik britanskog Ekonomista za Balkan Tim Džuda napisao je juče da je „Ivica Dačić tokom (ranijih) pregovora (o Kosovu u Briselu) često napuštao prostoriju da bi razmenjivao SMS-ove sa Aleksandrom Vučićem“. Prema dobro obaveštenim izvorima, kako Džuda piše, „Vučić je Dačiću u porukama sugerisao da posle sklapanja sporazuma namerava da sruši Vladu, što bi značilo i da će ga se rešiti.“ Prema navodima Danasovih izvora, ne treba odbaciti mogućnost da je srpski premijer bio izvor za ovu informaciju.

„Sit sam podmetanja u pokušajima domaće i međunarodne javnosti da različiti ljudi dobiju simpatije i navoda „nisam ja kriv za sve, Vučić je kriv“. Nema problema, ja sam kriv za sve i za sve sam odgovoran i snosiću odgovornost za odluku koju budemo doneli, a svakako će biti loša, bilo jedna bilo druga, ali ćemo to reći narodu“, rekao je Vučić.
Vučić je istakao da će od članova Vlade Srbije tražiti da zaborave na svoje lične pozicije u budućnosti i prestanu da lažu i izmišljaju priče o različitim pretnjama, nego da izađu pred narod i kažu šta je stav. „Ja ću da izađem i kažem šta je stav, a nadam se i uveren sam i da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić imati zajednički ili jednak stav do kojeg ćemo morati da dođemo. Ako ne možemo da dođemo do jedinstvenog stava, nema problema da izađemo pred narod i kažemo šta nas razlikuje“, rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 05.04.2013 13:32h

    Vucic standardno ide ne klasicnu zamenu teza u koje samo glup moze da veruje...

  • DSV Vreme: 05.04.2013 13:45h

    Izvinte gosn.Vucicu kolko znam Dacic VAM JE SEF .A valda je njegovo prece pravo ili nije zato sto nije iz SRPSKE NEMINOVNE SABLASTI!

  • Edit Vreme: 05.04.2013 14:13h

    Sta je to Dacic pogresno ucinio?Jel tacno da je nudio ostavku?Zasto bi to Vucic naknadno "otkrio"?Da bi po njegovom misljenju izazvao vise paetike,ma daj bezi.Njihov cirkus je jasan kao dan.Nismo mi operisani od minimuma inteligencije ako oni jesu.

  • dada Vreme: 05.04.2013 16:14h

    Niko u Srbiji nema m*da da resi pitanje Kosova . Drzavni vrh kako ga popularno zovu treba da se obrati Izraelu t.j. Jevrejima ili Vatikanu za pomoc .Jedino oni mogu na planeti nesto da urade za Srbiju ...normalno ako zele ...sa njima treba razgovarati

  • Skomi Vreme: 05.04.2013 18:49h

    Odgovor Dadi.A imas li ih ti.Mislis da je lako potpisati predaju 11 % teritorije zemlje.Pa ratovi izmedju drzava su se vodili bre i zbog fudbala a ovde se radi o otimanju dela drzave i prepustanje onog nesrecnog naroda neprijateljskim albancima.Kakav Vatikan.Kakav Izrael.O cemu ti to pricas.Ustini se za" debelo meso" i probudi se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP