Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER RAZGOVORAO SA HAMONDOM

Vučić: Moja je obaveza da idem u Srebrenicu

Autor: Beta | 10.07.2015 - 20:36:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Vučićev kabinet je saopštio da su dvojica zvaničnika u prijateljskom razgovoru razmotrila političku situaciju u regionu, posebno nakon neusvajanja Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. - Vučić i Hamond su, pre svega, naglasili potrebu unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i u svim drugim oblastima društvenog života, piše u saopoštenju.
Britanski ministar je istakao da "veoma ceni to što će Srbiju u Srebrenici predstavljati predsednik Vlade Aleksandar Vučić i da želi da politika dobrosusedstva u regionu bude osnov delovanja u narednom periodu", naveo je Vučićev kabinet. U saopštenju piše da je Vučić rekao da je "njegova obaveza da ode u Srebrenicu, da se pokloni nevinim žrtvama" i da će Srbija "nastaviti politiku u kojoj će se fokusirati na budućnost, stabilnost u regionu i ekonomske reforme".
Na kraju razgovora, premijer Vučić pozvao je šefa britanske diplomatije Hamonda da poseti Srbiju "kad god mu to obaveze budu dozvolile".
Poslednji komentari
  • Suki Vreme: 11.07.2015 19:56h

    Greske pravimo svi u mladosti,brate Yugoslovenski ti si svoje ispravio danas i dusa nek ti je spokojna ,dobio si samar al imas i drugi obraz al ne za sledeci samar vec da pokazes svetu oko sebe da si sad cist ,ruku si ispruzio a sad je na drugoj strani da prihvati il okrene ledja,Ako ne uspe bas tebi da stisnu ruku i prihvate pomirenje,nace se neki drugi sutra il kroz deset godina al ce sigurno to da se desi jel Srbi nisu ljudi bez srca. Zver u coveku napravi zalost drugom ,a ne narod ,iako niko ne postavlja pitanja zasto covek postaje ne covek.. Pozdrav i hvala ti..Sulejman

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP