Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEDOUMICE U VEZI SA PLANOM IMPLEMENTACIJE

Vučić: Moram da obavim još nekoliko razgovora, zbog garancija za kosovske Srbe!

Autor: Beta | 25.05.2013 - 12:20:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje nedomuce u vezi sa planom implementacije sporazuma Beograda i Prištine, pa zbog toga ne veruje da će danas biti održana sednica Vlade povodom dogovora koji su postigli premijeri Dačić i Tači.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Lana Silvar Dominić

Vučić je najavio da će danas sa pojedinim međunarodnim zvaničnicima razgovarati o izmenama plana za implementaciju sporazuma postignutog u Briselu.

"Ne verujem da će danas biti održana sednica Vlade zbog nedoumica koje postoje oko plana za implementaciju sporazuma, zato ću danas razgovarati sa pojedinim prestavnicima međunarodne zajednice, kako bih dobio još neke garancije za Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke povodom lokalnih izbora u Zemunu.
On je precizirao da postoje i izmene plana o implementaciji sporazumu u Briselu, koje se ne odnose na paralelne institucije na Kosovu i Metohiji.
"Izmene se tiču nepostojanja obaveze za izmene prištinskih zakona, tehničkih detalja za Zajednicu srpskih opština i statusnog dela koji bi garantovao opstanak srpskih dokumenata", kazao je Vučić.
On je naveo da Srbija insistira na pitanjima obezbeđenja ličnih dokumenata i državljanstva za Srbe, kao i pečata za univerzitet.
Na pitanje kada će se sastati i kada će razgovarati sa predstavnicima Srba sa Kosova Vučić je odgovorio da se sa njima sastaje više puta nedeljno.
On je rekao i da se ne protive spoorazumu svi Srbi sa Kosova, već kako ko i kako na koji način.
"Ja ne mogu da menjam njih, niti oni mogu nas. Ključno je pitanje da li možemo zajedno da radimo i šta možemo da izdejstvujemo", kazao je Vučić.
 
Poslednji komentari
  • elmi Vreme: 26.05.2013 11:23h

    po nema sta vise da vi razgovarate ko njih vise pita dosoe vreme dosta je bollo ako hoce zajedno dobre za njima ako ne moze slobodno u srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP