Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Vučić: Možemo da budemo
zadovoljni, uradili smo nešto za Srbiju

Autor: Tanjug | 28.01.2013 - 12:05:00h | Komentara: 4

- Prvi potpredsednik vlade zadužen za borbu protiv korupcije Aleksandar Vučić uveren je da je Srbija u toj borbi na dobrom putu i da aktulena vlast može da bude zadovoljna jer je nešto uradila za zemlju i najavio usvajanje 11 zakona i strategije iz te oblasti.

"Važno je da smo uspeli bar donekle da promenimo percepciju ljudi prema borbi protiv korpcije koja se odvija u srpskim istitucijama, kroz i preko njih", je Vučić rekao na predstavljanju istraživanja "Stav građana prema korupciji".
Istraživanje pokazuje drastičan porast poverenja javnosti u Vladu Srbije kada je reč o borbi protiv korupcije, a Vučić je istakao da je siguran da ti brojevi neće lako ostati tako visoki i dobri kao što su danas.
Prvi portpredsednik vlade je naglasio da postoji politička volja, a pre svega za to da se stvore jake i snažne insitucije u kojima je borba protiv korupcije prioritet, a ne nekakav poseban politički program.

Aleksandar Vučić

Ponosan sam na tužioce i policiju: Aleksandar Vučić | Foto: Beta

"Mislim da samo na dobrom putu, iako znam da je naše društvo - društvo skeptika, i sam sam takav i uvek nađem zamerku, ali ovog puta zaista mi se čini i mislim da možemo da budemo zadovljani jer nešto smo za zemlju uradili", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, važno je da u narednom peirodu pokažemo jos više truda i energije u institucionalnom jačanju svih umreženih snaga u borbi protiv jednog od najvećeg zla savrenog sveta.
On je najavio da se u narednom periodu očekuje usvajanje deset ili 11 zakona vezanih za tu borbu, kao i da bi do kraja marta trebalo da se usvoji Strategija u borbi pritv kourpcije.
"Potrebna najšira javna rasprava, pre svega onih koji treba da odnose ključne odluke u borbi protiv korucpije, i Agencija za borbu protiv korupcije i Savet za borbu protiv korupcije, ali i EU, UN, OEBS i sve one instiucije koji mogu da nam pmognu. Ne mislim da su pisanje zakona ili Stratetigje neka zaštićena umetnička prava. Ono što ne znamo najbolje ne treba da nas bude sramota da uzememo od onih koji znaju bolje", kazao je Vučić.
Onima koji, kako je rekao, zlobno hoće da kažu da se borba protiv korupcije vodi iz političkih razloga, da insitucija ne postoje i da se borba ne sprovodi preko njih, Vučić je poručio da nisu u pravu.
"Ponosan sam i na tužioce koji sprovode istrage i na našu policiju koja u spovođenju predistražnih i instražnih radnji obavlja lavovski deo pola", kazao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Deset plus Vreme: 28.01.2013 13:52h

    Poceli ste za deset plus u svemu cega ste se uhvatili, molim vas ne smanjujte brzinu a pravac smo ubedjeni da necete menjati jer je najbolji.

  • PETAR56 Vreme: 28.01.2013 15:00h

    Poštujem (verujem, kao i većina građana) volju i nameru gospodina Vučića da ostvari rezultat u suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala, ali pojedinac nije dovoljan. Naime, nedovoljno se čini na stvaranju sistemskih rešenja, tako da nema mesta zadovoljstvu. Možemo zaključiti da je nešto urađeno kada se stvore uslovi za "raskrinkavanje" ispoljenih afera, tj. dokaže krivica, završe sudski procesi, oduzme nezakonita dobit i uloži u društveni standard, a krivci odu na robiju.

  • nada Vreme: 29.01.2013 07:53h

    a sta to,da srbija bude najskuplja zemlja za zivot ! bravo ,samo napred!

  • Milan,Trstenik Vreme: 29.01.2013 17:53h

    Sve ovo je farsa,polako braco bivsi radikali znamo vas dobro. Pokazacete vi svoje prave namere a i neznanje uskoro. Zivela Kraljevina Srbija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP