Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEDOSTATAK PROJEKATA

Vučić: Možemo prodati Telekom, ali gde uložiti taj novac?

Autor: Tanjug | 31.05.2013 - 22:12:00h | Komentara: 4

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da se za Telekom sada može dobiti više novca nego što je prethodnoj vladi nuđeno, ali da je problem nedostatak projekata u koje bi te pare bile uložene, dok bi izdvajanje tog novca za plate u javnom sektoru bila "prava katastrofa" za Srbiju.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

"Šta sa tim novcem, da ga bacimo u bunar? Ako njime smirimo socijalne tenzije, šta ćemo da radimo za godinu dana, za dve? Ne prodaje se nešto samo radi prodaje. Problem je što nemamo projekte u koje bismo te pare uložili. Ako bi otišle u plate u javnom sektoru, to bi bila prava katastrofa za Srbiju. Deficit bi dodatno skočio, a resurs poput 'Telekoma' bio bi potrošen nizašta", kaže Vučić za sutrašnje "Novosti".


Vučić ističe da Srbija ima ozbiljan problem, na koji se ne obraća pažnja -
"nemamo projekte".

"Tako sa kreditom za železnicu na listi mora visoko da se pojavi pruga Valjevo - Loznica, zato što za to imamo projekat. Za drugo ne postoje. Ne znamo šta da radimo sa prugom Pančevo - Beograd - Subotica, koja bi nas brzim vozovima za 3,5 sata spojila sa Budimpeštom. Ili da do Zagreba ne putujemo sedam sati, kao što je sada. Za ovo ne postoje projekti, a to su teški i ozbiljni problemi", navodi Vučić.

On podseća da je prethodna vlada želela da proda "Telekom Srbija" za 1,4 milijarde evra, dok je najviša ponuda bila 1,1 milijardu evra.

"Mislim da smo, bez obzira na to što je 'Telekom' nakon toga temeljno uništen, do dolaska Predraga Ćulibrka na čelo kompanije, u stanju da postignemo višu cenu", ističe prvi potpredsednik srpske vlade, kako navode "Novosti" na svom sajtu.

Vučić kao problem ističe dugove namenske industrije napominjući da njihovo poslovanje sada kontrolišu oficiri, preko nadzornog odbora, a ne politički postavljena lica.

"Kontrola trošenja novca je neophodna, jer ako država ulaže hoćemo da budete profitabilni. A ne da dogodine opet bude ista kuknjava i da država ponovo daje novac. To je ključni problem, a ne da li možemo da prodamo 'Telekom' ili ne", rekao je on.

Prema njegovim rečima, planovi reindustrijalizacije ne postoje, hoćemo da uložimo u fabrike, u proizvodnju, ali nemamo projekte u kojima bi se zaposlilo hiljadu ljudi.

"Poljoprivreda jeste važna, ali bez reindustrijalizacije ne možemo da podignemo Srbiju", naglašava Vučić.

On je kazao Srbija nema problem sa likvidnošću i isplatom plate i penzije, već sa deficitom, kao i sa nedostatkom privredne aktivnosti.
Poslednji komentari
  • confusion Vreme: 01.06.2013 02:59h

    Konacno da neko pametno razmislja. Da su Vucicevi prethodnici tako razmisljali ne bi nam drzava bila u ovakvom stanju.

  • bankarski_sluzbenik Vreme: 01.06.2013 03:24h

    Gospodine Vucicu, stavite taj novac u banku. Moze?

  • momazver Vreme: 01.06.2013 08:43h

    nemoj dete,ako boga znas,da prodajes Telekom.On je koka koja SAMA nosi zlatna jaja. ne mora ni da je hranis.ako bi je prodao gde god da ulozis SVI gubimo.jos je mnogo lopova s srbiji koji kradu od nje.gde god da se ulozi..nestace Ostap Bender bio je mala beba za ove.posle njegove prodaje ostaje nam da prodajelo tela..nasa..SVI/a na svetskom trzistu malo vredimo,matora smo nacija/

  • kaktus Vreme: 02.06.2013 07:53h

    Pa' ulozicete" to u plate i penzije i tako sacuvate "visoki rejting"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP