Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NASTAVLJEN DIJALOG U BRISELU

Vučić: Nadam se rešenjima, ali to ne zavisi uvek od nas

Autor: Tanjug | 29.06.2015 - 09:39:00h | Komentara: 1

U kabinetu visoke predstavnice Evropke unije zaspoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini jutros je počela nova runda briselskog dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine između predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe. Runda dijaloga je oko 17 časova prekinuta zbog obaveza visoke predstavnice, i nastavljena je oko 20.30 časova.

Aleksandar Vučić 13.6.2015.

Aleksandar Vučić  | Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dve delegacije su jutros, predvođene Vučićem i Mustafom, ušle su u zgradu Evropske službe za spoljne poslove bez obraćanja novinarima.

Kao i prošle nedelje, razgovori će se voditi o četiri krupna pitanja: Zajednici srpskih opština (ZSO), telekomunikacijama, energetic i Parku mira na mostu koji povezuje severni i južni deo Mitrovice.

Vučić je juče, uoči odlaska u Brisel, poručio da razgovori neće biti laki, ali da srpska delagacija odlazi na njih u dobroj veri.

- Nadamo se rešenjima, ali to ne zavisi uvek od nas - rekao je premijer novinarima.
Premijer je juče rekao da ne može da prognozira ishod nove runde, ali da nema dileme da će se boriti za svoju zemlju i za naš narod na Kosovu i Metohiji.
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je u intervjuu Tanjugu da bi Mogerini, ukoliko danas dođe do prodora u dijalogu Beograda i Prištine, mogla da predloži otvaranje prvog poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU.

I evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han je izjavio da je "optimista" i da je "uveren će tokom sledeće runde biti postignut dovoljan napredak da zemlje članice daju zeleno svetlo Srbiji za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja pre kraja godine".

U kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini danas će, kao i prošle sedmice, biti reči o četiri krupna pitanja: Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i "Parku mira" na mostu koji povezuje severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

 - Ali, mi idemo (u Brisel) sa dobrom verom i nadamo se rešenjima, ali, da će ih biti ne zavisi uvek od nas - poručio je juče premijer Vučić.
Poslednji komentari
  • NAvojo Vreme: 29.06.2015 21:20h

    Zasto Premijeru gubiv vreme, koje nam istice uzalud, a isam kazes da smo u skoro bezizlaznoj situaciji, sto I mi obicni smrtnici vidimo.Evro - atlantska azdaja samo ceka momenat da zaklopi svoje ralje nad nama I nikom nista idemo dalje I bez nas.Zato Premijeru pracag Rusija, a ne Srebrenica, da pitas bracu Ruse oceli stati iza nas kao NATO I Amerika iza svojih saveznika, da kazu jasno I glasno da cuje ceo svet, a ako ne da znamo sta moramo ciniti I protiv svoje volje, ali za nas spas

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP