Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UVERENJE

Vučić: Ne brinite za situaciju
u Preševu, Vlada Srbije se ponaša
civilizovano

Autor: Beta | 21.01.2013 - 13:06:00h | Komentara: 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da neće doći do prekida dijaloga Beograda i Prištine zbog uklanjanja spomenika pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medvedje i Bujanovca (OVPMB) u Preševu i da će se situacija na jugu Srbije smiriti.

Na svečanom obeležavanju početka usavršavanja 2. klase polaznika visokih studija bezbednosti i odbrane, Vučić je novinarima rekao da se nada smirivanju situacije na jugu Srbije jer, kako je istakao,
"Srbija ničim nije doprinela eskalaciji sukoba na tom prostoru".
"Hoću da gradimo budućnost u kojoj će Srbi i Albanci živeti mirno, komšijski, ali zakoni moraju da se poštuju i tačka. Ako neko misli da politikantstvo može da ostvari rezultat, poručujem da to nije moguće", rekao je Vučić.

Aleksandar Kazanova

Srbija se ponaša civilizovano: Aleksandar Vučić | Foto: Aleksandar Stanković

On je kazao da "nije prvi put da (poslanik) Riza Haljimi i neki drugi pominju da hoće da se taj deo Srbije pripoji Kosovu" i poručio građanima da budu mirni jer se vlasti Srbije ponašaju civilizovano.
"Odmah posle dogovora, izasli su sa zahtevom da se pripoje Kosovu, nakon čega je i Albanija regovala, što pokazuje da su od početka imali druge planove", izjavio je Vučić.
Potpredsednik Vlade Srbije je danas najavio razgovor sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji koji je zabrinut zbog situacije na jugu Srbije.
Poslednji komentari
  • LOLA Vreme: 21.01.2013 18:16h

    Država Srbija je reagovala onako kako bi reagovala i svaka druga ozbiljna država u svetu koja drži do sebe. Još pre nove godine su Nikolić i Dačić rekli da taj spomenik treba Albanci sami da uklone. Da su Albanci hteli kompromis imali su 20-tak dana da Vladi Srbije predlože rešenje, ali rešenje nije moglo biti da spomenik ostane u centru Preševa. Kompromisno rešenje je moglo da bude da se spomenik izmesti na neku drugu lokaciju, i da su to Albanci predložili Vlada Srbije bi to prihvatila. Međutim, potpuno je jasno da Albanci nisu hteli kompromis, i država je morala reagovati, kao što bi, ponavljam, reagovala i svaka druga ozbiljna država u svetu.

  • Milka Vreme: 22.01.2013 10:20h

    Picousti kada ces da krenes daa radis posao ministra odbrane. Ne ponasaj se kao babetina

  • kaktus Vreme: 22.01.2013 11:08h

    Alo ministre, za sve i svasta, kad ces jednom da uzmes Ustav u ruke i da proveris sta se to dogadja u drzavi mimo ustava, recimo Jarinje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP