Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VICEPREMIJER ZA ALO! UZAVRELO U VLADI PRED FINIŠ REKONSTRUKCIJE

Vučić: Ne plašim se
Dinkićeve rukavice!

Autor: M. Dakić | 20.07.2013 - 13:00:00h | Komentara: 107

Mlađan Dinkić porukom da neće smenjivati svoje ministre ukoliko mu koalicioni partneri to dobro ne obrazlože i pokažu bolje kandidate ako ih imaju, bacio je praktično rukavicu u lice prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, koga je i direktno prozvao u svom govoru nakon Predsendištva Ujedinjenih regiona Srbije. Na ovakvu provokaciju, lider Srpske napredne stranke poručio je za „Alo!“ da ga nikako ne plaši Dinkićeva rukavica, ali ni da mu ne pada na pamet da lideru URS-a bilo šta obrazlaže.

Aleksandar Vučić

Sve ćemo odmeriti: Aleksandar Vučić | Foto: Dalibor Danilović

 

Ne pada mi na pamet da bilo šta obrazlažem i dokazujem Mlađanu Dinkiću, narod je taj u čijem interesu radim

Kada smo ga pozvali da prokomentariše Mlađine žaoke na njegov račun posle Predsedništva stranke, lider Srpske napredne stranke kaže da nije Dinkić taj kome treba da polaže račune.

- Bio sam na putu, pa nisam čuo njegovu izjavu u originalu, već sam je samo video u pisanoj formi. Ali da vam kažem, neću i ne pada mi na pamet da Dinkiću bilo šta obrazlažem i dokazujem! Narod je taj kome nešto treba da dokažemo i pokažemo - kategorično je za „Alo!“ poručio vicepremijer. Na naše pitanje da mu je Dinkić ipak svojom porukom bacio rukavicu u lice i izazvao ga, imao je zanimljiv odgovor:

Od jula 2014. svi će  morati elektronski da šalju poreske obrasce: Mlađan Dinkić

Džaba preti: Mlađan Dinkić | Foto: Oliver Bunić

 

Vulin sigurno neće
pregovarati sa EU

Iako su ga već u medijima promovisali kao najozbiljnijeg kandidata za glavnog pregovarača Srbije sa EU, Aleksandar Vulin sigurno neće biti na toj poziciji, saznaje „Alo!“ od dobro obaveštenog izvora u Vladi Srbije, a kao jedan od glavnih kandidata i dalje se pominje ministar pravde Nikola Selaković.
 

- Pa nisam baš impresioniran tom Dinkićevom rukavicom! Ali, neka, Glavni odbor je uskoro i tu ćemo sve videti i odmeriti - najavio je lider naprednjaka i ponovio „naš posao je da radimo u interesu naroda, i to je jedino merljivo“.
Kako što su svi mediji preneli, lider ursovaca i ministar finansija i privrede posle trosatnog sastanka sa svojim najbližim saradnicima, poručio je da je spreman da zameni svoje ministre, samo u slučaju da koalicioni partneri precizno obrazlože zašto nisu dobro radili.

- Ako Vučić kaže da je Verica Kalanović napravila afere, upropastila državni novac, nije uradila dovoljno, a njegovi ministri su napravili čudo, mislim da ne treba ja da govorim da ode, ona će otići sama. Ako neko nije zadovoljan, može javno da kaže i da obrazloži zašto, da pokaže merljivim kriterijumima koga treba zameniti i nemamo nikakav problem da se nas troje povučemo. Nemam problem da smenim svoje ministre, ako druge stranke predlože nekog boljeg - izjava je Dinkića u fotofinišu rekonstrukcije, koja je izazvala oštru reakciju vicepremijera.

Da podsetimo, Dinkić će u nedelju okupiti Glavni odbor URS-a na kome će biti govora o smeni 15 državnih funkcionera te stranke, dok će i SNS i SPS svoje konačne odluke doneti na stranačkim organima koji su zakazani za kraj sledeće nedelje.

Peti put vam kažem, neću biti premijer bez izbora!
Dok iz SNS sve učestalije stižu poruke da Aleksandra Vučića vide u premijerskoj fotelji, te se i rokade pojedinih resora i funkcija pominju kao jedan od mogućih modela rekonstrukcije, Vučić je u razgovoru za „Alo!“ stavio tačku na spekulacije da će uskočiti na Dačićevo mesto.
- Može da predlaže ko šta hoće. Već pet puta sam rekao i neću da ponavljam. Neću da budem premijer bez izbora i nikakve rotacije u tom smislu ne dolaze u obzir - kategoričan je Vučić.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 20.07.2013 13:20h

    Mislim da se ovaj Vucic mnogo osilio,brzo ce da kljokne gde mu je i mesto!

  • dragan Vreme: 20.07.2013 13:36h

    zorane, nazalost nece biti brzo, nego sporo i mucno (za sve nas).

  • olga Vreme: 20.07.2013 13:50h

    Ovakvog foliranta skoro nije imala Srbija.

  • Gamudije Vreme: 20.07.2013 14:31h

    G. Vučiću, po pitanju Dinkića, bolje da ćutite, teško je zaboraviti izjave, UHAPSIĆU DINKIĆA, čim dodjete na vlast... sećama se one sramotne odbrane na prvoj sednici Skupštine... da li mislite da je srpski narod malouman, da ne pamti ništa... Ne zaboravite, ničija nije do zore, imate previše bisera u biografiji...

  • DSV Vreme: 20.07.2013 14:31h

    SAm Vucic ili sam SNS NEMOZE VODITI ZEMLJU SRBIJU . A ako i pokusa bice do SNEGA ,a onda ovi njegovi lokalni LOPOVI u bezaniju! NIKAD u Srbiji nece moci da vlada samo jedna stranka .VREMENA TITA su prosla!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP