Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER U BERLINU

Vučić: Ne plašimo se teških zadataka

Autor: Tanjug | 19.05.2015 - 17:32:00h | Komentara: 3

Nemačko insistiranje da se Srbiji postavljaju najteži zadaci u odnosu na druge zemlje nije nešto uvredljivo, već dobro, jer se, kako je rekao, ne plašimo teškog rada koji donose ozbiljne rezultate na početku procesa evrointegracija, rekao je danas u Berlinu premijer Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Premijer je novinarima kazao da je imao dobre i važne sastanke sa predstavnicima vlasti u Nemačkoj, kao i niz neformalnih susreta, te da građani mogu da očekuju otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU, ali i još veće poštovanje za Srbiju zbog očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u zemlji i regionu.


Vučić je, posle sastanaka s predsedavajućim Odbora za evropske poslove u Bundestagu Gunterom Krihbaumom i poslanicima iz redova CDU/CSU, rekao da je uveren da je Srbija na dobrom putu i da će za taj dobar put u ekonomiji i očuvanju političke stabilnosti imati podršku Nemačke i cele EU.


On je kazao da Nemci poštuju ekonomske reforme u Srbiji jer podržavaju one koji donose teške mere i ne podnose laka rešenja.


Prema njegovim rečima, danas su predstavnici nemačkih stranaka, inače neretko veoma strogi prema Srbiji, dobro razumeli šta država radi.
- Mi se već odlično poznajemo, i mi i oni znamo šta su naša prava i obaveze. Mislim da smo blizu konačnih rešenja, blizu toga da možemo da kažemo da se pojavio beli dim, rekao je Vučić i dodao da je Srbiji ostalo da pokuša da uradi još nekoliko stvari u narednom periodu.


Premijer je ponovio da je ključno pitanje o kojem se razgovara dijalog sa Prištinom i šta u narednom periodu u tom pogledu može da se postigne.
- U skladu sa tim treba gledati njihovo ponašanje, rekao je Vučić i dodao da građani mogu da očekuju otvaranje prvih poglavlja, ali i još veće poštovanje za Srbiju zbog očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu i u zemlji.


Upitan da li poseta Berlinu i jučerašnja poseta Briselu znači političku ofanzivu, Vučić je rekao da je na Srbiji da uradi sve što može i da razgovara sa svima.

Premijer je rekao da nemačka insistiranja da se Srbiji postavljaju najteže stvari koje mora da obavi za razliku od drugih zemalja, nije nešto što je uvredljivo, već dobro, jer se, kako je rekao, teškog rada i ozbiljnih rezultata na početku procesa evrointegracija ne plašimo.

Poslednji komentari
  • Bolid Vreme: 19.05.2015 18:44h

    Ajde vucicu, uvedi nam porez na udisanje vazduha...

  • Sju Vreme: 19.05.2015 19:29h

    Naravno da se ne plaši, sve će to narod da pregura na svojoj grbači a on i njegovi botovi će i dalje da uživaju u svojim avionima, helikopterima, nekretninama, reprezentacijama, masažerima za stopala i ostalom svekolikom luksuzu i da se čude "nezahvalnom" narodu kako ga je to baš briga za njihova poglavlja i ostale šarene laže.

  • Mile Vreme: 20.05.2015 11:07h

    Gej namkaže da će brisatKosovo i Metohiju iz preambule Ustava. Sve je luđi i opasniji. Vučić je šizofreničar. U pitanju je psihički labilna osoba koju je UDBA po nalogu vatikanskih jezuita profilisala za premijera. On uopšte nema percepciju stvarnosti. Vučiću gladna usta hodaju Srbijom. Sve je zaustavljeno. Ništa ne radi. Cele porodice se prostituišu, a Aca Dramoser priča o štednji i ozbiljnim planovima?! Mi moramo: 1.Dekretom ukinuti katolički model vlasti i postaviti Visokog predstavnika da upravlja sa nama 2. Proglasti bankrot, jer smo Vatikanu sto puta vratili kredite 3. Motikati i proizvoditi organsku hranu, jer satana Zapad hrani sa GMO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP