Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZJAVE VICEPREMIJERA U SKUPŠTINI

Vučić: Neću ni o kome ružno da govorim! Pomisliće u inostranstvu: "Kakva je ovo zemlja?!"

Autor: Tanjug | 30.08.2013 - 18:50:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na primedbe opozicije, da Srbija i srpska vlada sada imaju neuporedivo bolju međunarodnu pravnu poziciju nego pre godinu dana i da strahuje da bi - kada bi izneo detalje pojedinih ugovora koje su pravile bivše vlade - neko u inostranstvu mogao da se zapita - Kakva je ovo zemlja?

Ne voli gotovane: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Prema njegovim rečima, Srbija je u poslednjih godinu dana ostvarila dobre odnose sa zemljama Evropske Unije i SAD, kao i sa Ruskom federacijom.

"Njihovi (ruski) najviši zvaničnici su ovde govorili da imaju najbolju moguću komunikaciju sa ovom vladom. To je rekao Rogozin, a očekujemo i dolazak Vladimira Putina koji će u Srbiji na jesen otvoriti Južni tok", rekao je Vučić i dodao da takvu saradnju Srbija ima i sa Ujedinjenim Emiratima i drugima arapskim i nearapskim zemljama.

Vučić je istakao značajne rezultate aktuelne vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Upoređujući rezultate u toj oblasti, on je rekao da je u periodu ove vlade podignut najveći broj, čak 180 optužnica, 117 u krivičnim postupcima nakon 1. avgusta 2012. godine, a zatim i optužnice za istrage, od kojih je čak 113 za organizovani kriminal potvrđeno.

"Sa kojom mi argumentacijom onda uopšte razgovaramo i zašto smo primorani da odgovaramo i kako je moguće da neko takvom metodom unosi nemir u naše građane služeći se neistinama i to bez jednog malog "izvinite"", rekao je Vučić.

Istakavši da opozicija u parlamentu ne zna šta hoće, Vučić je kao primer naveo i prodaju Telekoma.

On je rekao da ne sme da iznese detalje tih ugovora, jer ga je, kako je rekao, sramota kakve smo ugovore pravili.

"Ne želim ni o kome iz prethodnog perioda ružno da govorim, jer znam da neko iz inostranstva gleda i pomisliće - "kakva je ovo zemlja". Kakve veze su se pronalazile za ugovore od preko milion evra. Telekom nisu mogli da prodaju za preko milijardu i 100.000 evra, a danas, dve godine posle toga, iako ste znali kako je razoren Telekom, kada razmišljamo, a nećemo da ga prodamo ako ne dobijemo veću cenu, a vi nas kritikujete, a ne znate zašto nas kritikujete", naveo je Vučić.

On je, obraćajući se opoziciji, rekao i da su zamerili vladi kada je rekla da će dovesti strance. Tako je, dodao je, bilo i kada je rečeno da ćemo dovesti naše stručnjake iz inostranstva, koji žive u SAD, koji su najbolji naš izdanak.

"Kada smo mi to predložili, taj predlog više ne valja. Je l' to znači da u ovoj zemlji šta god da uradite neće biti dobro dok to vi ne predložite", rekao je Vučić, zamerajući opoziciji da samo žele da budu na vlasti, jer im ne odgovara da neke druge gledaju na toj poziciji.
"Niko živ ne razume zašto nas kritikujete", poručio je on opoziciji.
On je poručio da vlada hoce da pravi zdrav sistem, a ne "bolestan sistem koji ce na slamčicu da umire".

"Mislim da je vreme da napravimo neku vrstu obrta, preokreta", rekao je Vučić i dodao da će za sve to biti potrebno mnogo strpljenja, truda i mnogo udaraca da se preživi.

On je takođe naveo da je politika vlade da ima što manje troškova i rekao da je on, a ne Mlađan Dinkić bio protiv toga da se finansiraju regionalne televizije

"Ja sam bio protiv. Dinkić nije kriv. Jer to mora neko da plati, onaj ko prozivodi hleb, pivo, sokove", istakao je Vučić.

On se osvrnuo i na stanje u sportu i rekao da će i tu biti neophodne reforme, jer "niko ne može da objasni da Zvezda i Partizan ne mogu da budu uspešni ako budu privatizovani, a Mančester Junajted može".
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 31.08.2013 20:03h

    Znaju oni bolje od tebe kakva je ovo zemlja cim su te ustolicili!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP