Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SASTALI SE

Vučić: Ni u najluđim snovima
ne bih mislio da ću sedeti kraj Panete

Autor: N. G. | 08.12.2012 - 13:35:00h | Komentara: 20

Srpski minister odbrane Aleksandar Vučić zamolio je američkog sekretara odbrane Leona Paneta za nastavak vojne pomoći susedima Bugarske, bez obzira na to što su obojica služili na suprotstavljenim stranama tokom rata 1999. godine, pišu bugarski mediji.

Vučić je na sastanku, koji je u petak održan u Pentagonu, zamolio Panetu da održava prisustvo KFOR-a na Kosovu, jer Srbi nemaju poverenja u privremen kosovske institucije.
Vučić, koji je bio ministar za informisanje tokom vladavine Slobodana Miloševića, zatražio je od Paneta da SAD nastave da pružaju pomoć Srbiji.

Vučić: Srbi nemaju poverenja u kosovkse insitucije

Sastanak koji bi ranije bio skoro nemoguć: Aleksandar Vučić i Leon Paneta

Panete, koji je bio načelnik Generalštaba bivšeg američkog predsednika Bila Klintona čoveka koji je naredio bombardovanje protiv Srbije 1999. godine na Kosovu,se, zajedno sa divio tome koliko bi njihov razgovor bio praktično nemoguć ne tako davno.
Vučić je rekao Paneti da ''ni u najluđim snovima ne bi mogao da zamisli da će sedeti tu, preko puta američkog sekretara odbrane'', a ni Amerikanac nije štedeo reči hvale.
- Ne bih ni pomislio da ću, kao načelnik štaba Bila Klintona, sedeti preko puta vas, koji govorite kako bi Srbija mogla da bude sila za mir u regionu – rekao je Paneta, na osnovu informacija koje pružaju američki zvaničnici.

Vučić u poseti Americi

Vučić svečao dočekan u Americi: Aleksandar Vučić i Leon Paneta

Pentagon je saopštio du su dva šefa odbrane ''razmenili ideje o načinima za produbljivanje saradnje između Srbije i SAD'', i da se Paneta zahvalio Beogradu povodom slanja mirovnih trupa za misije UN na Kipru i u Libanu.
Vučić je naveo da Srbija ceni obuke, razmene oficira i drugih odbrambenih kooperacija od strane Vašingtona, koje traju još od 2006. godine.
Srbija pripada NATO-vom programu ''Partnerstvo za mir'', koji predviđa niz saradnji u oblasti odbrane i bezbednosti.
Međunarodni mediji napominju da je Vučić u vreme kada je bio ministar informisanja 1998. godine, zabranio objavljivanja vesti na srpskom jeziku van granica Srbije, i uveo oštre kazne za nezavisne novinare koji pisali protiv tadašnje vlade.
 
Poslednji komentari
  • Miloš Vreme: 08.12.2012 16:02h

    Kad je dobrobit naroda u pitanju, sve je moguće, pa i da se sedi preko puta Paneta. Ukoliko ti razgovori mogu da pomognu, a očigledno je da mogu, treba iskoristiti priliku. Vučić je pametan i to koristi.

  • Maki Vreme: 08.12.2012 16:03h

    Profesionalnos i odgovornost na delu, Vučiću samo nastavi u iznalaženju prihvatljivih mogućnosti za korake na bolje.

  • Mikeli Vreme: 08.12.2012 16:33h

    Iako vecini Srba mozda nisu omiljeni kao sagovornici ipak se i sa njima mora razgovarati. Mi smo mala zemlja i konfrotacija ne bi imala nikakvog smisla. Ovako u razgovorima mozda dodjemo do nekih pozitivnih momenata za nas, kao sto je najava Peneta da nece povlaciti americke vojnike sa KiM sto je ranije bilo u planu.

  • milan (ko) Vreme: 08.12.2012 16:45h

    Ne zabeleženo u SRPSKOJ ISTORIJI! Jedan visoko pozicionirani MINISTAR ( i vše od toga) moli okupacione snage da ostanu u njegovoj zemlji! Ovo treba javiti Ginisu! Joj Srbijo medju NATO vojnicima....!

  • novica952 Vreme: 08.12.2012 17:05h

    Gospodin Vučić je od Panete tražio prisustvo američkih vojnika u jedinicama KFOR-a i to je dobro za naš narod koji tamo i njihovu zaštitu a ostali susreti su iz domena rada bezbednosnih službi i mera za suzbijanje međunarodne borbe protiv kriminala i trgovine drogom. Ispolsovati susret i prijem sa Panetom nije lako i u tome ima znaka da nas američka strana prihvata kao partnera za saradnju.Ova poseta pokazuje da se mora za stavove Srbije neprestano boriti i pokušavati na svakom mestu pokazati šta mislimo o svemu a najviše o problemu Kosova koji nas muči najviše i oduzima najviše energije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP