Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OBEĆAVA ZAPOŠLJAVANJE

Vučić: Novac će biti uložen u nova radna mesta

Autor: Tanjug | 07.03.2014 - 10:06:00h | Komentara: 7

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučičh izjavio je da će novac od kredita koji bude stigao u Srbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, delom biti izdvojen za otvaranje novih radnih mesta.

Aleksandra Vučića vidim kao odličnog vođu, ali podržaću svakoga koga narod izabere

Aleksandar Vučić 

Vučić je najavio da će se novac zbog značajnog budžetskog deficita jednim delom trošiti na vraćanje najnepovoljnijih kredita koji su uzimani s kamatom od 7,5 odsto u vreme vlade Mirka Cvetkovića, a deo će se izdvojiti za "naš prioritetni plan - otvaranje novih radnih mesta".

"Radimo na tome da napravimo spisak 30 najugroženijih opština u Srbiji u kojima možemo da izgradimo infrastrukturu, da ponudimo i podsticaje koji su za nas najjaeftiniji i dovedemo 30 kompanija poput "PKC grup".

To bi dramatično uticalo na naš privredni rast",ocenio je Vučić u intervjuu za danšnji "Blic".

Povodom kritika zbog odnosa sa UAE, uglavnom zbog toga da nijedan dolar nije ušao u Srbiju, Vučić kaže da je bilo važno strpljenje i da se na kreditu uštedelo oko 315 miliona evra kada se u obzir uzmu grejs period i niska kamata.

On je objasnio da su to neobeležene pare koje možemo da koristimo kako hoćemo, a ne namenska sredstva odbacujući kao besmislene kritike po kojima ni dolar nije ušao u zemlju jer je i pre kredita koji je danas dogovoren stigao novac za raketu "Alas" i "Er Srbiju".

Govoreći o novim investicijama Vučić je rekao i da će sa "Ikarbusom" i "Mercedesom" biti završen u naredna dva tri dana, kao i da očekuje "Sisi auto" u Fap-u.

"To je kao da nam je uz sav naš rad i Bog pomogao. Dovesti tu kompaniju sa tako lošim infrastrukturnim vezama jeste ogroman uspeh. To 20 godina niko nije uradio. "Ikarbus" će imati 60 kooperanata koji će da rade za "Mercedes", prodavaćemo "Mercedesove" autobuse na istoku i zapadu", rekao je Vučić, koji je rekao da očekuje i dolazak finskih kompanija.

Na pitanje da li će Dušan Bajatović ostati na čelu "Srbijagasa", Vučić kaže da će "Srbijagas" morati da se reformiše i da u njemu ima i "objektivnih i subjektivnih problema".

"Moraćemo da menjamo svoj odnos i svoje ponašanje u Srbijagasu ali i u drugim preduzećima poput Železnica", rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Breskvica Vreme: 07.03.2014 12:20h

    Nemoj svoju glupost od kredita da pravdas novim radnim mestima!

  • Goran Varga Vreme: 07.03.2014 13:23h

    Srbiji su trenutno naj vaznija nova radna mesta..ko uspe da uposli ove stotine hiljada nezaposlenih koji su nam dosli kao plod tranzicije iz socijalizma u neko novo bolje drustvo,bice novi Srpski heroj...Nesumnjam da ce g.Vucic deo novca kanalisati upravo u tom pravcu...

  • Fiona Vreme: 07.03.2014 15:03h

    Nova radna mesta za ljude iz vase stranke! A ostali obrazovani, mladi ljudi ce biti na birou!!! Stop stranackom zaposlavanju!!!

  • laura Vreme: 07.03.2014 16:44h

    Vucic laze, novac ce strpati u njegov dzep

  • DS22 Vreme: 08.03.2014 10:05h

    Kako ces sa 10% od sume =80 miliona evra /$/eu/ da otvaras radna mesta .Jer ako dajete 10.000 po radnom mestu kolko je to 1000 radnih mesta -SMEJURIJA! Ali i tuga jer to cemo odplacivati 10 godina KAMATU ,pa onda 10 GODINA GLAVNICU I KAMATU ! Alooooo presaberite se malo ,mislite da je Arapina lako prevariti ,pazi VOLI Vucica "ko sina" !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP