Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVIO

Vučić: Od sutra nas čeka žestok obračun!

Autor: FoNet | 05.12.2013 - 12:16:00h | Komentara: 12

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će od sutra, prekosutra građani videti žestok obračun države sa organizovanim kriminalom i završetak istrage o 24 sporne privatizacije i još nekoliko velikih i važnih akcija.

Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić: Ispunićemo obećano! | Foto: Željko Šafar

"Biće veoma interesantno do kraja godine. Ono što smo obećali narodu to ćemo da ispunimo", rekao je Vučić novinarima, tokom skupa održanog u podavalskom selu Zuce, u okviru kampanje SNS za izbore na Voždovcu.
Vučić nije želeo da kaže koja će to afera danas biti obelodanjena kako je to najavio savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, ali je rekao da se ne radi o Vršačkim vinogradima.
On je istakao da veoma brzo očekuje i "konačne rezultate" u slučaju potrage za narko-bosom Darkom Šarićem, ali nije odgovorio na pitanje da li to znači njegovo hapšenje do kraja godine.
Vučić je rekao da je oformljen specijalni tim za potragu za Šarićem, kojim on rukovodi, a niko ne zna ko ga sačinjava, a koji je veoma mali i operativan i postigao je značajne rezultate.
Govoreći o završetku istraga sumnjive 24 privatizacije, Vučić je ponovio da će istražne radnje u svim slučajevima biti završene do kraja godine i da očekuje da se tužilaštvo izjasni o njima, podizanjem ili nepodizanjem optužnice.
Vučić je ukazao da u tim slučajevima postoje različiti pritisci, "medijski i mnogi drugi".
"One koji govore da su to politički procesi podsetiću da to rade isti tužioci koje su oni izabrali i koje su dizali u nebesa do pre samo 1,5 godinu. Isti ti tužioci, kojima je samo dozvoljeno da rade u skladu sa zakonom i da gone
kriminalce, da ih više ne štite i ne čuvaju", rekao je on. Kako je naglasio, i mnogi političari su u prethodnom periodu štitili i čuvali mnoge kriminalce.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 05.12.2013 13:09h

    Nisu oni njih stitili nego su im bili porodicni prijatelji!

  • Tom1 Vreme: 05.12.2013 16:09h

    Jedan od retkih ljudi koji su spremni da rade dobro za našu zemlju i to ne samo rečima, već i delima. Tek se sada vidi koliko je korupcije i promašenih ciljeva bilo pre dolaska nove vlasti. Nadam se da će Vučić uspeti da vrati prave vrednosti i da će pokazati da se više u Srbiji ne isplati biti sa loše strane zakona. Svako mora da bude odgovoran za svoje postupke i ne sme da bude zaštićenih.

  • Pingvin Vreme: 05.12.2013 16:16h

    Rešenost Vučića da odstrani svaki vid korupcije u našoj zemlji očigledno daje rezulatate. Borbom u kojoj su godinama gubili "dobri momci", a loši živeli lagodan život bez mukotrpnog rada, je napokon došla do svog preokreta. Dosta je neodgovornosti i bahatosti. Vreme je da se vrate prave vrednosti i da svi mi na čelu sa Vučićem kažemo "dosta je" korupciji.

  • ZoranR Vreme: 05.12.2013 18:45h

    Zna se ko je covek od reci,ko je obecao da ce se suprotstaviti kriminalcima,tajkunima,lopovima pardon kontraverznim biznismenima kako ih je donedavno zvala stampa...Nadam se da ce sporne privatizacije biti ispitane..mnogo nas jos uvej ispasta zbog njih...

  • strumpfic Vreme: 05.12.2013 20:33h

    Oni koji su stitili kriminalce jedino i mogu sada verbalno da napadaju..Vode se starom izrekom da je napad najbolja odbrana...posto Vucic ispunjava svaku rec, nadamo se da ce i ovo sto je posledje saopstio...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP