Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZNENAĐEN

Vučić odgovara Maji Kocijančić i Devenportu: Neću da budem vaša lutka na povocu

Autor: tanjug | 10.01.2015 - 20:14:00h | Komentara: 15

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je veoma iznenađen tvrdnjama Maje Kocijančić, portparolke Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju, i istakao da Srbija podržava nezavisno novinarstvo i slobodu izražavanja.

Vučić je istakao da istinski veruje u vrednosti EU ali kako je rekao, ne veruje da su licemerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima se ne može naređivati svaka reč i svaki potez "bilo kakva vrednost za koju se treba boriti."

Vučić za Božić ceo dan radio udarnički

Aleksandar Vučić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

"Veoma sam iznenađen najnovijim tvrdnjama Maje Kocijančić i odlučno odbacujem sve njene neosnovane tvrdnje," naveo je Vučić u saopštenju.
Kocijančićeva je prethodno danas negirala da EU pojedinim organizacijama, poput BIRN-a plaća da vode kampanju protiv srpske vlade, kao što je rekao Vučić, navevši da EU od srpskih vlasti očekuje da obezbede okruženje koje će podržati slobodu izražavanja i medija.

"Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo, kao i slobodu govora širom Evrope i van nje, i ta sloboda izražavanja je osnovni princip demokratije. Upravo zato, zaprepašćen sam činjenicom da Maja Kocijančić u ime EU pokušava da me ućutka, da mi zabrani čak i da odgovorim na pitanje novinara," istakao je Vučić u saopštenju.

On je dodao da je svestan činjenice da je "samo običan predsednik Vlade jedne geografski male zemlje", a da su Kocijančićeva i Majkl Devenport "veliki i važni funkcioneri EU" nije ni pomislio da će njegov "mali, obični odgovor novinaru na konferenciji za štampu izazvati takav bes moćnih i značajnih ljudi."

"Pitam vas gospođo Kocijančić i gospodine Devenport, da li vi to zabranjujete predsedniku Vlade Srbije da odgovara na pitanja novinara, da li pokušavate da mi zabranite da javnosti Srbije saopštim da one koji plaćate ne govore istinu i da li je sloboda svakojakih reči dozvoljena vama, a sloboda izražavanja i istine nije dozvoljena nama običnim smrtnicima," istakao je Vučić u saopštenju.

On je naveo da je "znajući kako i koliko su pod zaštitom oni koji su izgovarali neistine o Vladi Srbije", građane nije ni obavestio da ti, koji su kod EU pobedili po strogim procedurama, "pokušali su da natreraju Vladu Srbije da prihvati tendersku ponudu jedne zapadne kompanije koja je čak 23 miliona evra skuplja od ponude srpske kompanije."

"Za vas tričavih 23 miliona evra. Za mene i zemlju koju vodim velikih 23 miliona," rekao je Vučić.

"Na kraju, istinski verujem u evropske vrednosti, u vrednosti EU, ali ne verujem da su licemerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima ne možete da naređujete svaku reč i svaki potez bilo kakva vrednost za koju se treba boriti", istakao je premijer Srbije.

On je rekao da je njegov izbor, uprkos svim rizicima koje se izlaže, da bude slobodan i dovoljno odvažan da vodi nezavisnu i suverenu zemlju na putu ka EU.

"Uzgred, ako vam lično predstavljam smetnju jer neću da budem vaša lutka na povocu, već samo sluga građana Srbije, jasno me i nedvosmisleno o tome obavestite, i ne brinite, skloniću vam se sa puta, a znam da ima mnogo onih koji čekaju da ulogu potrčka i poslušnika istog sekunda preuzmu", navodi se u izjavi premijera Vučića.
Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 10.01.2015 21:00h

    Treba ovakav odgovor EU! Ne smemo dozvoliti da sa nama rade šta hoće! U ovom stilu je i Dačić dao izjavu. Nešto se menja! Dosta je ucenjivanja od strane EU! Da li se Albanija,Kosovo,Hrvatska ovako kritikuju?!

  • slobodan Vreme: 10.01.2015 21:04h

    NE postoji nikakva LUTKA na povocu.Postoji samo pas....,Neznam o kakvoj se to lutki radi.Tako nesto nismo jos culi.....

  • Tanja Vreme: 10.01.2015 21:24h

    Kad shvati EU da u jednoj maloj al ponosnoj zemlji ima covek koji ima svoju rec i zna reci ne i dosta kao sto sada kaze valjda ce shvatiti da nisu svi u Srboji kao Tadic, Pajtic, Zivkovic....

  • Saša Vreme: 10.01.2015 21:59h

    Koji izbor tema?! Srbija je logor mrti. Sve je zaustavljeno. Ništa ne čekića. Ništa ne motika. Čitave poroice se prostituošu. Zabranjeno je pravo na život I na rad, a mi sad o Maji I Devenportu?! Strašno! U pitanju je prpjekat Vatikana. . Mi moramo: 1.Dekretom ukinuti katolički model vlasti i postaviti Visokog predstavnika da upravlja sa nama 2. Proglasti bankrot, jer smo Vatikanu sto puta vratili kredite 3. Motikati i proizvoditi organsku hranu, jer satana Zapad hrani sa GMO.

  • Чича из Шумадије Vreme: 10.01.2015 22:27h

    Јооооооој... који је ово глумац. Што је старији све је бољи, убедљивији... пали народне масе... јадни народе српски - изумилреш а нећеш дочекати боље дане... ДВЕ И ПО ГОДИНЕ нам овај глумац прича бајке и дели обећања...биће боље, биоће боље, биће боље... али кома и када Пицоусти... кад нам је Тома најуспешнији србин у 21. веку... е до., , мога.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP