Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Vučić otvara skup „Region uspeha“

Autor: D. Ramadani | 25.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Kako „Alo!“ saznaje, premijer Aleksandar Vučić govoriće na skupu „Region uspeha“, koji će se održati u petak, 29. maja, sa početkom u 9 časova, u Palati „Srbija“.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

Okrugli sto „Region uspeha“ će biti održan u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a u saradnji sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije. Cilj je da se razmotre predlozi konkretnih privrednih aktivnosti i mera za podršku privređivanju i investiranju na području KiM.


Osim premijera Vučića, koji će imati uvodno izlaganje, na okruglom stolu učestvovaće i ministri Željko Sertić, Rasim Ljajić, Dušan Vujović, Snežana Bogosavljević Bošković, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, kao i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, i Marko Čadež, predsednik PKS-a.
Na spisku pozvanih privrednika nalaze se Miodrag Kostić, Milija Babović, Andrej Jovanović, Dobrosav Bojović, Zvonko Gobeljić, Petar Matijević i mnogi drugi.

Predsednik PKS-a Marko Čadež ističe da je Vlada prepoznala potencijal maksimalnog intenziviranja ekonomske saradnje u regionu, što pokazuje i organizacija ovog okruglog stola.

- Očekujem da Vlada Srbije u dijalogu sa privredom pokrene inicijativu za mere koje bi podstakle investicije naših kompanija u regionu - rekao je Čadež za “Alo!”.

Inače, pozvani privrednici učestvovali su početkom maja na poslovnim susretima u Gračanici, sa kojih je poručeno da je budućnost regiona u ekonomskoj saradnji.

- Susreti privrednika u Gračanici pokazali su koliko je veliko interesovanje privrednika za nove investicione projekte i saradnju. Najsnažnija poruka je da se prestane sa proizvodnjom prošlosti, već da treba videti šta možemo proizvoditi u budućnosti i otvarati nova radna mesta - zaključuje Čadež.
Poslednji komentari
  • Jedva čekam nove izbore! Vreme: 26.05.2015 15:34h

    Koji "Region upeha" jadna nam majka sa vama i vašom vladom, premijeru! Sve više ljudi bez posla, sve više zatvorenih fabrika, sve više bede i gladnih! Bolnice liče na svinjce, samouprava ne funkcioniše, pljačke i korupcija na sve strane, prosveta propada, vojske kao da nema itd. itd! Nisu li vaše agencije objavile vest, da berači i radnici na njivama rade za 0,99 € na sat ako mu poslodavac daje bednu hranu ili za 1,22 € na sat ako se sam prehranjuje? Jeli to "Region uspeha" za vas? Možda je za tajkune koji odraše leđa narodu ali za nas kao narod sigurno nije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP