Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GODIŠNJE OBRAĆANJE NOVINARIMA

Vučić: Ova Vlada nije kriva ni za šta, nasledili smo mnogo problema

Autor: | 27.12.2014 - 13:13:00h | Komentara: 3

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je aktuelna Vlada od početka mandata radila pošteno i odgovorno i da je morala da donosi teške odluke, adekvatne teškom vremenu u kojem živimo.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da je Vlada imala mnoštvo nasleđenih problema, pre svega sa poplavama, za koje je rekao da su najveća elementarna nepogoda u poslednjih 100 godina, od kada se obavljaju merenja.

„Ili je u pitanju licemerje neslućenih  razmera ili je u pitanju želja da se  naškodi Srbiji“, poručio je Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

- Teško da bi bilo ko mogao da kaže da je ova Vlada kriva za bilo šta u proteklih osam meseci, osim što je provodila mere koje su neophodne, a koje niko drugi do sada nije smeo i želeo da preduzme - rekao je Vučić.
Vučić je dodao da je Vlada pred sebe postavila teške ciljeve, koje prethodne nisu želele da postavljaju, i rekao da je uspela da Srbiju oduzme od raznih "razbojnika" i da je vrati običnim građanima.
Vučić je ocenio da vlada, koja je formirana 27. aprila, vraća nadu građanima da će, ako budu radili i bili marljivi i vredni, Srbija postati pristojna zemlja.
- Prvi posao je nam bio da kažemo da je ovo otvorena zemlja, zemlja radnika i seljaka, onih koji marljivo i pošteno rade, a ne tajkunsko - politička prćija. I ako sam nečim zadovoljan, zadovoljan sam time što smo oduzeli Srbiju razbojnicima i vratili je građanima - istakao je Vučić.
- Sve mitove koji su nas godinama ubeđivali da smo posebni, da ništa nije do nas i da su prazne reči važnije od dela, morali smo da ostavimo iza sebe, kao i nerad, neodgovornost i definiciju 'da niko ne može da me plati toliko malo, koliko malo ja mogu da radim', kako su se prethodne vlasti ponašale, a zemlja bila prepuštena političarima i tajkunima, koji su je uništili - rekao je premijer.
Premijer Srbije kaže da je Srbija postala pouzdan partner, jer nije obećavano ono što ne može da se uradi, te da je to postignuto čvrstom, stabilnom, jasnom i ozbijlno definisanom politikom, te da je politička stabilnost preduslov za ekonomski napredak.
- Imali smo čvrstu, stabilnu, jasnu i ozbijlno definisanu politiku, politiku očuvanja nezavisnosti i suveretnita Srbije. Poštovali smo sebe, ali smo bili pouzdan partner i nismo nikome obećavali ono što nismo mogli da ispunimo. Nigde ni od koga niste mogli da čujete različite poruke - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Kaže i da se na Zapadu nije obećavalo da će vlada raditi protiv Rusa, a u Rusiji protiv Zapada.
- Svuda i na svakom mestu imali smo jasno definisanu, odgvornu i ozbiljnu politiku koja nam je donela ozbiljno poštovanje... Srbija je danas u svojoj savremenijoj istoriji najpoštovanija i u Evropi i svetu - ukazao je Vučić i dodao da je Srbija je postala zemlja koja je potpuno otvorena i zemlja sa najvećom spoljno političkom aktivnošću.
On je rekao da su "spustili Srbiju sa neba na kome se ne radi, na zemlju na kojoj se teško radi", a moraće i više.
On je dodao da je ovo vlada teških odluka, za teška vremena.
- Radili smo otvoreno, pošteno i odgovorno - rekao je Vučić.
Premijer je dodao da sve što pogodi Rusiju, pogodi i Srbiju. Naveo je da je pad rublje urokovao i pad dinara, ali da je Vlada uspela sa tim da se izbori.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u toku izbor privatizacionog savetnika za Telekom i da će za tu kompaniju biti ponudjena značajno veća cena, od one koja se očekivala.
"Mislim da ćemo dobiti najveću cenu u istoriji koju je Telekom mogao da dobije", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.
On je kazao da će cena biti značajno veća, "dramatično veća od one koja je ponuđena 2011. godine kada su neki to pokušavli pre izbora da rade".
"Mi time nećemo pokrivati svoj deficit kao što neko kaže", rekao je premijer.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će o eventualnoj rekonstrukciji Vlade javnost obavestiti na vreme ali je negirao medijske navode da će smeniti ministre finansija i privrede, Dušana Vujovića i Željka Sertića.
"Neće biti smenjeni ni Sertić ni Vujović. A kada će biti priča o rekonstrukciji - kada bude, obavestiću vas", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da je još krajem aprila rekao da se može očekivati rekonstrukcija Vlade, jer je mislio da je važno da se ni on ni ministri ne opuste i da ne pomisle da su izabrani na četiri godine. On je rekao da nigde nije pomenuo da će smeniti Vujovića i Sertića već da su to pojedini mediji u potpunosti izmislili.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 28.12.2014 09:10h

    to bi i psihijatar rekao,jer bolesnici nemogu da budu krivi ! krivi su oni koji su glasali za tebe(15% od izaslih na izbore25%) i onih 75% koji uopste nisu izasli na izbore,znaci narod !

  • Kosta Vreme: 28.12.2014 11:36h

    Vojo ovi iz Organizovankg tužilaštva spremaju ti osvetu za NIS, nemoj da nisi obavešten.

  • Taur Vreme: 28.12.2014 21:47h

    Zna se ko je kriv!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP