Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER O ŠEŠELJU

Vučić: Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad

Autor: Tanjug | 31.03.2015 - 18:16:00h | Komentara: 2

Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je večeras premijer Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je na konferenciji za novinare posle sednice stranačkog predsedništva odgovarajući na pitanje novinara kako će se država odnositi prema lideru radikala Vojislavu Šešelju, ukoliko Haški tribunal zatraži njegovo vraćanje u pritvorsku jedinicu, rekao da je posao i obaveza države Srbije da vodi računa o svakom građaninu i o Šešelju.


"Mi čekamo odluke, prvo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja", rekao je Vučić i dodao da Vlada Srbije čeka da vidi konkretnu proceduru.


Vlada Srbije nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je Vučić i dodao: "To se neće desiti".


Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas.


"Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava...", podsetio je i dodao da su, kako je rekao, oni puštanjem Šešelja zapravo samo Srbiji izazvali probleme.


Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas, kazao je premijer.


Vučić je ponovio da cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag rušenje vlade Srbije, SNS i njenog rejtinga,.


Uprkos tome, Srbija će, kazao je, učinit što je u njenoj moći da očuva punu političku i ekonomsku stabilnost.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj


Nije, dodao je, očekivao i iznenađen je odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom pustanju Šešelja na slobodu, kao i da je samo ministar Aleksandar Vulin pogodio šta se zbiva.


"Samo je on shvatio da su imali za cilj rušenje vlade li njenog rejtinga i SNS i ništa više", rekao je Vučić i dodao da ne zna kako je Vulin to pogodio, ali da se pokazalo da ili je, kako je rekoa, on znao više od mene, ili je pametniji.


"Premijer je rekao da je Srbija konkurentna mnogim zemljama u regionu i na evropskom tržištu, da su mnogi mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti, te da zato nisu slučajni pritisci na različite načine", kazao je Vučić.


Na insistiranje novinara da kaže da li će Šešelj biti uhapšen, Vučić je rekao da o tome još nije razgovarano, jer vlada još nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju o njegovom povratku u Hag.


"Saznali smo za to sa sajta kao i vi", rekao je Vučić istakavši "kad oni nama nešto pošalju, i mi ćemo njima poslati nešto".


Upitan za Šešeljevo zdravstveno stanje premijer je rekao da on nije lekar.


"Nisam tražio uvid u njegov zdravstveni karton... Holandski lekari su rekli da je bolestan i poslali nam ga nazad", poručio je on.

Poslednji komentari
  • KALUDJER Vreme: 31.03.2015 20:01h

    Sva ova zbivanja mi lice na cirkus.Ako smo pravna drzava kao sto se prica kakav problem postoji dase uhapsi gradjanin.Dosta vise zamajavanja ovog napacenog naroda.

  • dusan Vreme: 31.03.2015 21:35h

    VELIKI POZDRAV ZA SESELJA ,A KADA DODJE VREME HAPSENJA NEKA DOSTOJANSTVENO U SVOM MANIRU LEGNE NA NOSILA I NEKA GA ODNESU DIREKTNO U HAG UZ PRATNJU SRBIJANSKIH VLASTI . NEKA POSLE TOGA ODE PRAVA SLIKA U SVET, I VIDECEMO REAKCIJU SVETSKE JAVNOSTI .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP