Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER PORUČIO

Vučić: Penzije i plate manje zbog kriminalne politike bivše vlasti

Autor: Agencije | 02.11.2014 - 18:12:00h | Komentara: 47

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je smanivanje penzija i plata u javnom sektoru bilo nužno zbog, kako je rekao, neodgovornog odnosa i kriminalne politike prethodne vlasti.

Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Subotici da je smanivanje penzija i plata u javnom sektoru bilo nužno zbog, kako je rekao, neodgovornog odnosa i kriminalne politike prethodne vlasti.
"Oni koji danas govore da su protiv smanjenja plata u javnom sektoru i smanjenja penzija, za 38 odsto ljudi, oni su im to smanjili svojim neodgovornim odnosom i svojom kriminalnom politikom", rekao ja Vučić novinarima.
Na pitanje o tome kako će Vlada odgovoriti na najavljene štrajkove u prosveti i zdravstvu, zbog primene mera štednje, Vučić je rekao da razume one koji rade u tim sektorima i dodao da to pitaju "one koji su nam uništili budžete i budućnost".
Aktuelna vlast u Srbiji danas mora da razmišlja pre svega o tome kako da poveća bruto domaći proizvod i da smanji javni dug, rekao je premijer uz opasku da nema ništa protiv toga ako neko u našoj zemlji misli da bi trebalo "volšebno na vlast da vrati one koji su odgovorni za propast Srbije".
Vučić je rekao da će otići sa funkcije čim narod prvi put bude iskazao svoju volju da vrati na vlast one koji su 14 godina govorili "da su moguća nemoguća rešenja" i koji su "urušavali ovu zemlju i doveli nas do ovog duga, patnje i bede".
"Moje je da narod ne lažem, da govorim istinu i da spovodim teške mere, kako bi nam zemlja bila zdrava i privreda neuporedivo bolja nego sad", istakao je Vučić.
Premijer je naglasio da je njegov posao da obezbedi mir i stabilnost u Srbiji.
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 02.11.2014 18:21h

    Nisam ja penziju stekao za vreme "zutih" vec i pre njih i ZASTO MI ONDA OTIMAS???? A to koliko su mi povecavali bilo je UVEK manje nego po zakonu ili KOLIKO sam za 40 godina staza ULOZIO u PF sa 122% DOPRINOSA da bih tebe skolovao !

  • nenad Vreme: 02.11.2014 19:16h

    Tvoje je izgleda da samo kukas na one bivse.Posle tebe i ovih tvojih ,,postenih,, ni za penzije nece da ostane!

  • penzioner Vreme: 02.11.2014 19:17h

    Zanimljiv detalj kod mene je inverzan slučaj a isto sam oštećen jer niti sam ikada pripadao ni jednoj jedinoj političkoj opciji niti sam otišao u penziju dok su žuti i njihovi predhodnici bili na vlasti. Penzioner sam od kad je SNS napravio vladu i već ste stigli iz neke toliko šuplje logike da mi umanjite penziju koju nisam ljudski ni tri puta dobio u iznosu koji stoji na rešenju. Nikako ne razumem kakve veze ima ko je i kad bio na vlasti sa visinom penzija, to mu dođe kao kad bi rekli da Zvezda nije u LŠ Evrope zato što je uleteo dron na njen stadion u meču Srbija -Albanija...

  • Miroslav Nikolic Vreme: 02.11.2014 19:39h

    Moze li biti na svetu ista kriminalnije i bezobraznije od tvog notorno protivustavnog i krajnje neljudskog i bezobraznickog predloga i tolike bezdusne jagme da smanjujes penzije koje su stecene po slovu zakona cija ustavnost nikada nije osporena, a ti si sada nekakav revizor skupstinskih odluka iz proslosti i usudjujes se da da svoju nesposobnost da resis pitanje deficita u budzetu resavas na najsvirepiji i najsuroviji nacin - smanjenjem i onako bednih penzija. Pa kako te nije sramota da radis to sto radis. Ma koliko te mrzeo i ne zeleo da te ikada vise vidim na TV, to tvoje osiono ponasanje kad su penzije u pitanju, dobro je samo iz razloga kako bi pokazao svoje pravo lice i kako ti se nikada vise ne bi pruzila prilika da manipulises bar sa penzionerima, jer ne pada sneg da bi pokrio breg, vec da bi zveri ostavile svoje tragove, a ti hoces tako bezdusno da skrnavis nase penzije.

  • DS23 Vreme: 02.11.2014 19:42h

    @DS22 Penzija je steceno pravo a visina penzije nije. Pozdrav.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP