Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIKO PROTIV, NIKO UZDRŽAN

Vučić ponovo izabran za lidera SNS!

Autor: Blic | 25.01.2014 - 14:19:00h | Komentara: 1

Na Izbornoj skupštini SNS, koja se održava u Save centru, Aleksandar Vučić je jednoglasno izabran za lidera te stranke. On je bio jedini kandidat.

Skupština SNS u Sava Centru / Foto: Emil Čonkić

Svi za: Skupština SNS u Sava Centru / Foto: Emil Čonkić

Delegati Srpske napredne stranke su jednoglasno na Izbornoj skupštini u Beogradu ponovo izabrali Aleksandra Vučića za predsednika stranke.
Na javnom glasanju u Centru "Sava" njega je podržalo svih 3.804
delegata.
Vučić je bio jedini kanditat za lidera stranke. Vučić je prvi put izabran za predsednika SNS 29. septembra 2012. godine, na vanrednoj skupštini stranke, kada je za njegovog zamenika izabrana Jorgovanka Tabaković, koja je zamrzla funkciju u stranci nakon što je izabrana za guvernera NBS.
Vučić je bio jedini kandidat za tu funkciju - tada su ga predložila 153 opštinska i gradska odbora, a izabran je jednoglasno, odnosno sa 3.724 glasa.

Vučić je na mestu lidera stranke zamenio Tomislava Nikolića - osnivača SNS, koji je podneo ostavku na lidersku poziciju u stranci pošto je na izborima u maju 2012. godine izabran za predsednika Srbije.

Za potpredsednike stranke u septembru 2012. godine izabrani su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović i Bratislav Gašić.
Za predsednika Izvršnog odbora izabran je sin Tomislava Nikolića, Radomir, a izabrano je i Predsedništvo od 30 članova.

Srpska napredna stranka zvanično je osnovana 10. oktobra 2008, a 21. oktobra iste godine održana je i osnivačka skupština, kada je Nikolić izabran za predsednika, a Vučić za njegovog zamenika.
Na parlamentarnim izborima u maju 2012. godine, koalicija "Pokrenimo Srbiju", sa SNS na čelu, osvojila je 73 skupštinska mandata, a u drugom krugu predsednickih izbora Nikolić je pobedio kandidata DS i dotadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.
SNS je 21. oktobra prošle godine u beogradskoj Kombank areni obeležila pet godina od osnivanja, a Vučić je predstavio program stranke za naredni period.
Tada je rekao da rejting stranke govori o tome da su građani u SNS prepoznali vredne, poštene ljude, kojima je dobrobit Srbije na prvom mestu, a ne lični interesi.
Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 25.01.2014 19:14h

    Bravo za Vucica, ali drustvo mu je la kampanela. Nemojte da idete stopama Milosevica ,saradnicu su ga unistili , to znate .Bojite li se tih vlastodrzaca?Nis, Krusevac nisu to gradovi za diku .Vama sretno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP