Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER NAS POZIVA NA JEDINSTVO

Vučić: Pred nama je teško vreme!

Autor: Tanjug | 11.06.2015 - 12:00:00h | Komentara: 24

Pred Srbijom su dani izazova i teških odluka po različitim pitanjima izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i pozvao građane na potpuno jedinstvo.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijer je novinarima u parlamentu rekao da se u narednim danima i mesecima mora očuvati puna politička aktivnost da bi Srbija imala sigurniju budućnost i unapredila svoju ekonomiju.

Vučić je da predstoji više važnih datuma, teški razgovori u Briselu 23. juna, 26. dolazak Borda MMF, sledi i obeležavanje Vidovdana, dolazak nemačke kancerake Angele Merkel, kao i obeležavanje 20 godina zločina u Srebrenici.

Telekom se prodaje samo za dobre pare

Vučić je izjavio da Srbija neće da prodaje kompaniju "Telekom Srbije" ako ne dobije odgovarajuću cenu i garanciju da će nakon prodaje ta kompanija da funkcioniše bolje.

On je poručio da će Vlada  da donese najbolju odluku za Srbiju i da odluka o prodaji "Telekoma Srbije" isključivo zavisi od vlade, od toga da li može da dobije dobru ponudu i u zavisnosti od preporuka privatizacionog savetnika "Lazarda".
Vučić je rekao da su predstavnici "Telekoma Srbija" u Londonu razgovarali sa potencijalnim investitorima.

- Predstoji mnogo teških odluka koje će se donositi u najboljem interesu Srbije i građana, a ne političke popularnosti bilo koga u vladi - kazao je premijer i pozvao gradjane na očuvanje stabilnosti zemlje jer time, kako je rekao, Srbija postaje snažnija od svih drugih.

On je podsetio da sinoć nisu uspeli razgovori u Makedoniji, da je evropski komesar Johanes Han, sa kojim je sinoć razgovara, otkazao posetu BiH.
 
Vučić je ocenio da se stvari u regionu komplikuju u svakom pogledu.

Srbija, ponovio je premijer, neće da odgovara na provokacije iz regiona i učiniće sve da se očuva stabilnost i obezbedi bolja budućnost.

Ukazao je, međutim, da otkada je postao premijer, uprkos poplavama, početku ukrajinske krize, misli da će naredni meseci biti najteži za Srbiju i zato je potrebno odgovorno ponašanje svih - nas i građana.

- To će biti veoma težak period, što možete da vidite po mom licu - rekao je premijer.
Govoreći o situaciji na Zapadnom Balkanu, Vučić je rekao da se ona dodatno komplikuje, jer na Kosvou postoje veliki unutrašnji problemi i previranja, zatim u Albaniji su lokalni izbori i izvesno je da će opozicija dobiti Skadar, u BiH se stvaraju još veći antagonizmi, a Hrvatska, kako je rekao, 5. avgusta želi da slavi.

- A šta da slavi, kada mi budemo plakali i žalili - zapitao je premijer.
On je najavio da će u narednom peridu imati veoma važnu posetu Švajcarskoj, a političku posetu Norveškoj gde će biti prisutni i albanski predstavnici.
Predstoje teški pregovori sa Prištinom i sve, kako je rekao, četiri teme o kojima će se razgovarati su "katastrofalne i kardinalno teške za nas".
 
- Šta god budemo uradili u Briselu 23. juna uvek ću biti kriv. Otišao ne otišao u Srebrenicu opet ću biti kriv, ali ću se rukovoditi interesima Srbije u svim slučajevima - poručio je Vučić.

Niko nas nije pitao za rezoluciju o Srebrenici

Vučić je izjavio da bi voleo da je Srbiju neko nešto pitao o najvljenoj rezoluciji o Srebrenici - ali nije, te da zato ne može i neće to da komentariše.

Vučić je rekao da taj dokument nije video.
- Ono što nisam video ne mogu da komentarišem. I neću. Bilo bi neozbiljno Moja izjava obavezuje - rekao je Vučić i dodao da bi sve drugo bilo neozbiljno.

-Voleo bih da su neki konsultovali Srbiju. Do sada me niko ništa o tome nije pitao, a koliko vidim ni nikog drugog u Srbiji. Zato ne mogu po tom pitanju da se izjašnjavam, ali taj krug koji se pravi je za nas veoma, veoma težak i nažalost pomalo opasan - kazao je premijer.

Poslednji komentari
  • ccc Vreme: 11.06.2015 12:16h

    Tesko vreme... premijer Vucic pravi sednicu vlade u Majdanpeku a iz Beograda putuje za Majdanpek preko Paracina.....

  • djiki Vreme: 11.06.2015 12:18h

    koliko mu je tesko...stomak mu je sve veci i veci

  • DR Vreme: 11.06.2015 12:21h

    Majketi koje jedinstvo, pa vi bre samo obeležavate ubistvo muslimana, a ne pada vam na pamet da obeležite stradanje Srba na tom prostoru. Sada čekate i ništa ne poduzimate osudu SAD, Velike Britanije i Nemačke . Zar je to bio put u SAD da ti kažu kako se treba ponašati o ovim trenutcima.

  • lola Vreme: 11.06.2015 12:24h

    sa tobom je svako vreme tesko ,prevarantu !

  • Saki Vreme: 11.06.2015 13:08h

    Lopovi sve, samo pricas tesko vreme, izdrzace to narod, moramo biti jaki, dosta vise, odlazi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP