Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVO POJAČANJE U DRIM TIMU VICEPREMIJERA

Vučić pregovara sa Mariom Montijem!

Autor: M. D. - S. V. | 30.08.2013 - 14:30:00h | Komentara: 0

Prvi potpredsednik Vlade želi da u svoj tim dovede i doskorašnjeg premijera Italije kao savetnika za ekonomska pitanja i reforme

Mario Monti

Mario Monti | Foto: Reuters

Prvi potpredsednik Vlade priprema novo pojačanje za svoj savetnički tim! Kako “Alo!” ekskluzivno saznaje od dobro obaveštenog izvora iz Vlade Srbije, Aleksandar Vučić u intenzivnim je pregovorima da za svog specijalnog savetnika dovede doskorašnjeg italijanskog premijera Marija Montija, bivšeg evropskog komesara i profesora ekonomije!

Prema našim informacijama, nakon razgovora sa Alfredom Guzenbauerom i Piterom Mendelsonom, vicepremijer želi i Montija u svom timu kao posebnog saradnika za ekonomske reforme, koje su mu na vrhu agende za naredni period.
- Znate da Aleksandar Vučić već duže vreme intenzivno pregovara sa nekoliko svetskih savetnika i stručnjaka da budu deo njegovog kabineta. Uskoro možete očekivati još jedno značajno pojačanje i ime iz domena svetske politike u timu prvog potpredsednika. Reč je o Mariju Montiju, doskorašnjem premijeru Italije. Prvi kontakti su već napravljeni i razgovori idu u veoma dobrom smeru, tako da očekujemo pozitivan ishod - otkriva naš sagovornik iz Nemanjine 11 i dodaje da bi on posebno bio zadužen za ekonomske reforme.

Neumoran,  ali mora  malo više da se odmara: Aleksandar  Vučić

 Aleksandar Vučić | Foto: Petar Marković

- Vicepremijer je u više navrata poručio da mu stanje u srpskoj ekonomiji zadaje noćne more i da će rad na reformama u tom sektoru biti apsolutno i njegov i prioritet cele Vlade u narednom peridou. Zato i želi Montija, koji ima izuzetno jake reference baš u toj oblasti - dodaje naš izvor.
Mario Monti stekao je ugled na političkoj i ekonomskoj sceni na funkciji evropskog komesara devedesetih godina. Zbog stručnosti, oštrog uma i diplomatskih sposobnosti, ali i odbijanja da se povinuje jakim pritiscima različitih lobi grupa, Monti je zaradio titulu jednog od najuvaženijih zvaničnika Evropske komisije. Dobio je mandat 2011. da formira Vladu Italije i vodi državu u vreme najveće finansijske krize i Italiji vrati finansijski kredibilitet. Jedan bivši ambasador koji je radio s njim u Briselu seća ga se kao strogog ali pouzdanog partnera, spremnog da se dogovara, i kaže da taj Italijan nije imao običaj da rešava stvari na italijanski način. “Njegov nadimak u to vreme bio je ‘italijanski Prus’”.

Guzenbauer prihvatio, blizu i Mendelson!
Kako “Alo!” saznaje, Aleksandar Vučić juče je uspešno završio pregovore sa Alfredom Guzenbauerom! Nekadašnji kancelar Austrije i zvanično je prihvatio ponudu da bude u specijalnom savetničkom timu vicepremijera, zadužen pre svega za evropske integracije. Kako dodaje naš izvor, Vučić nastavlja pregovore sa Piterom Mendelsonom da se apsolutno najvažniji savetnik i čovek od poverenja nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera pridruži njegovom timu.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP