Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER U OBRENOVCU

Vučić preuzeo odgovornost za tragediju (VIDEO)

Autor: Alo/Agencije | 17.03.2015 - 12:54:00h | Komentara: 17

Premijer Srbije izjavio da preuzima odgovornost za trageiju u kojoj je u padu helikoptera sedmoro ljudi izgubilo život i nevodi da "javnost sada traži odgovornost i glavu generala Bandića, samo zarad političkih odnosa i poena".

Vučić u Obrenovcu

Vučić u Obrenovcu | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da preuzima odgovornost za tragediju koja se dogodila u petak uveče, kada je se vojni helikopter srušio kod Surčina.
Vučić je novinarima u Obrenovcu rekao da je suština u tome što je neko želeo da spase dete.
- Iako nisam bio upoznat sa situacijom i ja bih im rekao da su me pitali, idite po dete - rekao je Vučić.
Javnost sada traži "odgovornost i glavu generala Bandića", istog onog kojeg je u poplavama slavila, samo zarad političkih odnosa i poena, rekao je premijer i dodao da se takve tragedije dešavaju.
Premijer je rekao da je sa pilotima koji su stradali leteo i u nemogućim uslovima, između ostalog i u Feketić, da je Vojska i Srbija izgubila heroje i da posle takve tragedije treba da se tuguje, a ne mrzi.


Upitan da li su tačne informacije da je prvo od MUP-a traženo da pošalje helikopter po dete, Vučić je rekao da je možda traženo i od jednih i od drugih, ali da to ništa ne menja, jer je najvažnije bilo spasiti dete.
Prema njegovim rečima, javnost bi i u slučaju da se po dete nije otišlo bila nezadovoljna.
- Ne trudim se da se dodvoravam nekome, ja donosim veoma teške odluke i u tome se razlikuje ozbiljan političar od šalabajzera. Nisu me pitali, ali i da jesu rekao bih im spasite dete - rekao je Vučić.
Upitan gde su bili ministri Gašić i Lončar, pre nego što je helikopter trebalo da sleti na surčinski aerodrom, Vučić je rekao da ne zna, ali da to nije važno, jer od toga nisu želeli da imaju političku korist, nego da pomognu detetu.
Vučić je takođe naglasio i da je Surčin najbolje mesto za sletanje.
Premijer je istakao i da se istraga vodi i da će Vojska saopštiti sve rezultate te istrage, kao i da ne treba tražiti odgovor od njega zašto su pojedini mediji objavili da je helikopter sleteo.

O OPSTANKU SRBA NA KOSOVU

Premijer Vučić izjavio je danas, na godišnjicu pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, da politika Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji mora da bude zaštita naših nacionalnih interesa, razvoj srpske privrede, a ne nasilje.
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija i njen narod na Kosovu moraju da vode "najmudriju, najodgovorniju i najozbiljniju poliitku".
- Naš odgovor nikada ne sme da bude rušenje tuđih verskih objekata. Naš odgovor nikada ne sme da bude nasilje, već zaštita naših nacionalnih intresa. Odgovor mora da bude život Srba na KiM - rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima Srbija mora da razvija i jača srpsku privredu i mogućnost za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini.
- Moramo da se ponašamo, ako smem to da kažem, onako kako su se neki u našem okruženju ponašali desetinama godina da bi došli do ostvarenja svojih ciljeva. Mislim da su pamet, mudrost, ozbiljnost, odgovornost, i posvećenost naši aduti, a ne bilo kakvo ratovanje ili sukobljavanje - zaključio je Vučić.

RAZUMEVANJE ZA PROVETARE, ALI...

Komentarišući štrajk i protest prosvetnih radnika, Vučić je rekao da nije planirano dodatno smanjene plata u javnom sektoru. Priznaje da su prosvetni radnici najoštećeniji i da će prvi osetiti boljitak po ozdravljenju srpskih finansija.
- Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF? - rekao je Vučić.
Premijer kaže rekao da javnost treba da se odredi u tome da li hoće da se ruši sporazum sa MMF-om ili da se poštuje, navodeći da se vlada u dogovoru sa tom finansijskom institucijom bori da sačuva interese naroda koliko je god to moguće.
- Kritikovali ste nas zbog povećanja cena struje, a od 1. aprila nema povećanja struje. Je l' nas kritikujete zbog poštovanja sporazuma sa MMF-om ili nas kritikujete zbog nepoštovanja sporazuma, dogovorite se - rekao je Vučić i istakao da se Vlada Srbije u sporazumu sa MMF-om bori za ozdravljenje srpske privrede.

Premijer Srbije danas je boravio u Obrenovcu gde je otvorio renoviranu fuskulturnu salu u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi. Tom prilikom on je odigrao basket s učenicima.

Poslednji komentari
  • lela Vreme: 17.03.2015 13:50h

    Spinovanje!!!

  • Cranberry Vreme: 17.03.2015 14:29h

    Ne razumem zasto sada spominje odgovornost Bandića? Ja do sada nigde nisam ni čula ni pročitala da je neko tražio njegovu odgovornost. On je čovek lepo rekao na konferenciji za stampu da je dobio naredjenje od Gašića. kakav bre sad Bandić. Zašto skreće s teme?

  • Lune Vreme: 17.03.2015 14:52h

    Hm,hmmm..onda, problem je resen, ne smenjujemo gasica jer Vucic podnosi ostavku "kao moralni cin".

  • miki Vreme: 17.03.2015 15:16h

    "Upitan gde su bili ministri Gašić i Lončar, pre nego što je helikopter trebalo da sleti na surčinski aerodrom, Vučić je rekao da ne zna, ali da to nije važno ..." Ozbiljan politicar ... vazno je gde su bili. Cekali da se slikaju i naravno da su hteli politicke poene! (iza ovog pisanja ne stoji Miskovic, sam sam zeleo i besplatno da dam svoj komentar)

  • Teodora Vreme: 17.03.2015 15:43h

    Nemoć i demagogija učinili su vučića apsolutno predvidivim. Naravno da je i bandić odgovoran, jer prima naređenje od civila - ministra zdravstva, koji je takođe, odgovoran, kao i ministar odbrane. E sad, vučić preuzima odgovornost, io to upravo on čini iz političkih pobuda i zbig političkih poena, kako bi promenio temu. Njegov psihološki profil ne poznaje nikakvu odgovornost! Zašto onda preuzima odgovornost? Zato da bi sad skrenuo pažnja sa odgovornih a sebe predstavio srpskom narodu kao "nedužnog mučenika"! I onda će se taj narod baviti njegovom odgovornošću - a kako "uspešni reformator" koji sa udesom veze nema (posim što je postavio bahate i neodgovorne ministre) da bude direktno odgovoran? Pa, stvarno nema smisla - "nedužan čovek. I javnost će se baviti tim pitanjem, a direktni krivci nikada neće biti pozvani na odgovornost.,. , Eto, to je taktika. Ko proguta -. nije normalan!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP